Οικολογικά ορθή πολυτέλεια από τη Gucci

Ένα χρόνο μετά το “άνοιγμα” του στον χώρο των βιώσιμων πρώτων υλών, το team της Gucci συνεχίζει να μας εκπλήσσει υιοθετώντας πρωτοπόρες πράσινες τεχνολογίες που ανατρέπουν τα συμβατικά δεδομένα στη κατασκευή οπτικών.

Το λανσάρισμα της ριζοσπαστικής πατέντας που δίνει τη δυνατότητα παράγωγης γυαλιών ηλίου με σκελετούς από ‘υγρό ξύλο’ παρουσιάστηκε από την υπεύθυνη κοινωνικής ταυτότητας του οίκου Gucci, Rossella Ravagli κατά τη διάρκεια του Copenhagen Fashion Summit.

Η τεχνολογία είναι βασισμένη στη μίξη επεξεργασμένων ινών ξύλου ορθής καλλιέργειας με φυσικό κερί και αναπτύχτηκε από τον διάσημο οίκο κατασκευής οπτικών Safilo για λογαριασμό της Gucci. Η σειρά βιοδιασπώμενων γυαλιών ηλίου, είναι εμπνευσμένη από το χαρακτηριστικό σχήμα των κλαδιών bamboo και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το φθινόπωρο. Τα βιοδιασπώμενα γυαλιά ηλίου, θα είναι εξοπλισμένα με απορροφητικούς φακούς ορυκτής προέλευσης, θα είναι διακοσμημένα με ανακυκλωμένες μεταλλικές λεπτομέρειες και θα διατίθενται σε 100% ανακυκλώσιμη συσκευασία.

Πηγή: gucci.com

You may also like