Μαραθώνιος… τρέλας

Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση των έργων του: «Δύναμη της Θεατρικής Τρέλας» και «Αυτό είναι θέατρο όπως ελπίζαμε και όπως θα περιμέναμε να είναι». Ο πρωτοπόρος Βέλγος, πολυπράγμων, Γιαν Φαμπρ, μαζί με την ομάδα του Troubleyn Ensemble έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να παρουσιάσει τις δύο παραστάσεις, που έγραψε και σκηνοθέτησε σε ηλικία μεταξύ 24 και 26 ετών, επιθυμώντας με αυτόν τον τρόπο να συμπαρασταθεί στη δοκιμαζόμενη Ελλάδα.

Ο διάσημος Βέλγος εικαστικός, περφόρμερ, σκηνοθέτης και χορογράφος, λάτρης της πατρίδας μας και τακτικός επισκέπτης της δεν θα εκτοξεύσει, εδώ, γάτες στον αέρα, ούτε θα στολίσει κρανία με νεκρούς σκαραβαίους.
Ωστόσο, όλη η υπόλοιπη εικονολογία του, εικόνες της ζωής, του θανάτου, του έρωτα, της πτώσης και της ανάστασης με πρωταγωνιστή το σώμα, σώμα γυμνό, ημίγυμνο, ντυμένο, σε σαδομαζοχιστικά ενσταντανέ και σκηνική βία θα ζωντανέψουν στη σκηνή.

Η παράσταση ««Η Δύναμη της θεατρικής τρέλας» θα παρουσιαστεί σήμερα Τετάρτη, 14 και αύριο, Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, στις 20:00. Το οκτάωρο έργο «Αυτό είναι θέατρο όπως ελπίζαμε και όπως θα περιμέναμε να είναι» θα παρουσιαστεί την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, στις 17:00 στην αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας» του Μεγάρου Μουσικής.

Ο Γιαν Φαμπρ και η ομάδα του, «Troubleyn Ensemble», παρουσιάζουν και τα δύο έργα δωρεάν, ως προσφορά συμπαράστασης στην Ελλάδα. Οι θεατές κατά τη διάρκεια των παραστάσεων που απευθύνονται σε ενηλίκους θα μπορούν να βγαίνουν από την αίθουσα και να επιστρέφουν. Οι παραγωγές πραγματοποιούνται με τη συνεργασία της ιστορικού τέχνης, Κατερίνας Κοσκινά.

Ο Γιαν Φαμπρ θα επιστρέψει, σύντομα ξανά στην Αθήνα, αυτή την φορά στο Μουσείο Μπενάκη, όπου σε επιμέλεια της Κατερίνας Κοσκινά θα γίνει μια αναδρομική έκθεση της δουλειάς του με μακέτες, ενώ θα προβληθούν και για πρώτη φορά και τα φιλμ του από την δεκαετία του ’70.

You may also like