«Ναι» της Αγγλικανικής Εκκλησίας στους ομοφυλόφιλους επισκόπους

Αίρει η Αγγλικανική Εκκλησία την απαγόρευσή σε ομοφυλόφιλους ιερείς να χειροτονούνται επίσκοποι, σε μια ιδιαίτερης συμβολικής σημασίας απόφαση, που ξεσηκώνει πάντως μεγάλες αντιδράσεις εκ μέρους συντηρητικών Αγγλικανών.

Η Ιερά Σύνοδος της Αγγλικανικής Εκκλησίας ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπεται να χειροτονούνται επίσκοποι ομοφυλόφιλοι ιερείς που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, αρκεί να αναλάβουν δέσμευση αγαμίας. Οι συντηρητικοί Αγγλικανοί αντιδρούν έντονα, διαμηνύοντας ότι θα δώσουν μάχη ενάντια στην άρση της απαγόρευσης στη Σύνοδο.

Το ζήτημα της χειροτονίας ομοφυλόφιλων επισκόπων έχει διχάσει βαθιά τα τελευταία έτη την Αγγλικανική Εκκλησία. Η Εκκλησία είχε ήδη επιτρέψει σε ομοφυλόφιλους να χειροτονούνται ιερείς, και πάλι υπό την προϋπόθεση ότι θα δώσουν υπόσχεση αγαμίας και θα μετανοήσουν για την ενεργή σεξουαλική ζωή τους κατά το παρελθόν.

Ο εκκλησιαστικός συντάκτης του BBC επισημαίνει ότι, δεδομένης της πολεμικής γύρω από το ζήτημα, η απόφαση της Αγγλικανικής Εκκλησίας αποτελεί κίνηση ιδιαίτερης συμβολικής σημασίας.

Πηγή: http://www.tovima.gr

You may also like