Ο γλυκός Καρκίνος…

Με κυρίαρχο πλανήτη του την πανέμορφη, μυστηριώδη, ευαίσθητη αλλά και σκοτεινή Σελήνη, το 4ο ζώδιο του αστρολογικού κύκλου, ο διαισθητικός, γλυκός και αισθησιακός Καρκίνος αντιμετωπίζει τη ζωή σαν μια θάλασσα, βουτώντας βαθιά στα κύματά της. Οι αισθήσεις του τον παρασύρουν πολλές φορές σε περιπέτειες αλλά και κυριαρχούν ως βασικό κριτήριο επιλογής σχέσεων και ανθρώπων. Το συναίσθημα είναι εκείνο που τον καθορίζει, και η διαίσθηση εκείνη που τον βοηθάει να προχωρήσει και να κάνει τις καθοριστικές επιλογές στη ζωή του.

Η μνήμη του έχει μάθει ν’ «αποθηκεύει στο σκληρό» τις αναμνήσεις, ακόμη και τα πιο μικρά τραύματα και να συνδέει ανθρώπους, μέρη & γεγονότα με αυτά.

Ο Καρκίνος εκπροσωπεί τον 4ο οίκο κι έτσι η έμφαση είναι στο σπίτι,την οικογένεια, τις κάθε είδους «ρίζες» μας, τη σύνδεση που έχουμε με τους γονείς, τα παιδικά μας βιώματα., τις αναμνήσεις  (αρνητικές ή θετικές)

Οι κλασικοί Καρκίνοι, χρρειάζονται σπρώξιμο για να φύγουν από την εστία, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ενώ ψάχνουν πάντα μια μαμά που θα τους φροντίζει, ή παίρνουν οι ίδιοι με χαρά αυτό το ρόλο.

Οι άντρες Καρκίνοι είναι πολύ καλοί εραστές, μαζί με τους Ζυγούς και τους Σκορπιούς ενώ θα γίνουν αφοσιωμένοι οικογενειάρχες, χωρίς όμως να λείψει η πιθανή, περιστασιακή απιστία.

Από τον σκοτεινό Φραντς Κάφκα, μέχρι τον υπέροχο ηγέτη Nelson Mandela, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον γιο της πρίγκηπα Γουίλιαμ, την μοναδική Φρίντα Κάλο, τον γλυκό, μελαγχολικό συγγραφέα του Μικρού Πρίγκηπα  Antoine de Saint-Exupéry μελαγχολικό συγγραφέα, τον αξέχαστο Robin Williams και τον γοητευτικό Harisson Ford, όλοι είναι μοναδικοί και πολύ ακτινοβόλοι.

Οι Καρκίνοι είναι γεννημένοι καλλιτέχνες και γεννημένοι να φροντίζουν και να προσέχουν τους άλλους.

«Μερικές φορές το να ακολουθήσεις την καρδιά σου σημαίνει να χάσεις το μυαλό σου».

Hernest Hemingway – 21.7.1889

Τους χαρακτηρίζει  η ευαισθησία, η τρυφερότητα, ο συναισθηματικός πλούτος, οι συχνές μεταβολές στη διάθεση αλλά και η ανασφάλεια και η δυσπιστία. Όλα τα γεγονότα τον επηρεάζουν σε βάθος-εγγράφονται στον «σκληρό τους δίσκο» έντονα και οριστικά. Αποζητούν  την αποδοχή των άλλων και επηρεάζεται πολύ από την γνώμη που έχουν οι άλλοι για εκείνον. Τον πειράζει πολύ όταν τον σχολιάζουν αρνητικά.
Δεν εμπιστεύεται εύκολα και δύσκολα αφήνει κάποιον/κάποια να μπει στην ζωή του. Μπορεί να γίνει εγωιστής και συμφεροντολόγος, κυρίως λόγω ανασφάλειας και έλειψης εμπιστοσύνης, ενώ μπορεί να μάθει να κουτσομπολεύει και να κριτικάρει, ως μέσο άμυνας.Είναι όμως πρακτικοί και προσγειωμένοι όταν χρειάζεται, και πολύ καλοί επιχειρηματίες και γενικότερα καλή στη διαχείριση χρημάτων.

Το πρώτο από τα ζώδια του Καλοκαιριού, ο Καρκίνος μοιάζει με γλυκιά καλοκαιρινή νυχτιά: απαλός, γλυκός, γοητευτικός, σιγανός και παράλληλα έτοιμος να σου χαρίσει την πιο όμορφη ανάμνηση.

Τον τελευταίο μήνα, με τα τετράγωνα Άρη και Ουρανού αλλά και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, οι Καρκίνοι ζουν δύσκολες, μεταμορφωτικές στιγμές. Το καλοκαίρι αυτό, είναι πολύ καλύτερο από πολλές απόψεις, ειδικά από την Πανσέληνο στις 9 Ιουλίου και μετά, που δημιουργεί εντάσεις, αποκαλύψεις, αλλά και Παρασκήνιο. Ο Δίας από τον Σκορπιό, από τον Σεπτέμβριο, απαλύνει εντάσεις, εξομαλύνει τριβές, αναδεικνύει σχέσεις, δίνει ευκαιρίες (πρώτες αλλά και δεύτερες) και γενικά, ευνοεί πολύ τους Καρκίνους.

You may also like