“Πετρόσουπα” στο Αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84

Πετρόσουπα~525574-253-1(1)Η καλλιτεχνική ομάδα «Τέττιξ», σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Φωτόδεντρα: Δράση για την Προσωπική Ανάπτυξη Γονέων και Παιδιών» παρουσιάζουν στο Αμφιθέατρο του 9,84 την «Πετρόσουπα» ένα παραδοσιακό παραμύθι της Ανατολής για τις αξίες της φιλίας, της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας, όπως το διασκεύασαν σε όπερα σπουδαστές μουσικής, ηλικίας από 7 έως 27 ετών, από την ομάδα «Τέττιξ» και το Ωδείο Ριζοπούλου.

Οι τέσσερις παραστάσεις (Σάββατα 9 & 16 Φεβρουαρίου & Σάββατα 2 & 9 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι) έχουν ως στόχο να ενισχύσουν τους ανθρώπους της ομάδας «Τέττιξ» στην εκπαιδευτική τους έρευνα, καλύπτοντας τα έξοδα συμμετοχής σε εκπαιδευτικά μουσικά φεστιβάλ και συναντήσεις ανά την Ελλάδα.

Λίγα λόγια για το παραμύθι
Τρεις μοναχοί φτάνουν σε ένα χωριό, όπου οι άνθρωποι ζουν κλεισμένοι στον εαυτό τους και χωρίς να μιλούν ο ένας στον άλλον. Αποφασίζουν να φτιάξουν μια σούπα από πέτρες και καθώς οι κάτοικοι βγαίνουν από τα σπίτια τους για να μάθουν τη συνταγή, προσφέρουν ο καθένας από κάτι και τελικά μαγειρεύουν όλοι μαζί μια σούπα που τους προσφέρει ξανά τη γεύση της χαράς, της φιλίας, της αγάπης.

Το παραμύθι «Πετρόσουπα» διασκεύασαν σε όπερα οι μαθητές της ομάδας «Τέττιξ», με την καθοδήγηση της μουσικοπαιδαγωγού και δασκάλας τους, Τέτης Αϊβατζίδου και του σκηνοθέτη Δημήτρη Δεγαΐτη. Όλοι οι συντελεστές της παράστασης και μαζί γονείς και φίλοι των παιδιών, εργάστηκαν εθελοντικά, προσφέροντας ο καθένας κι από κάτι, την εμπειρία, τις γνώσεις, το χρόνο, το ταλέντο του.

 

Αμφιθέατρο Αθήνα 9.84
Πειραιώς 100, Τεχνόπολις
Στάση Μετρό Κεραμεικός
τηλ. 2102854705

 

Είσοδος  : 4 ευρώ

Πηγή: http://www.elculture.gr/

You may also like