Τα GR80s είμαστε εμείς… και το θυμόμαστε στην Τεχνόπολη!

 Αναδεικνύοντας τον υπέροχο cult εαυτό μας… Από τις 25 Ιανουαρίου έως τις 12 Μαρτίου ανα/γνωρίζουμε το παρελθόν μας με την πιο διασκεδαστική βουτιά στο χρόνο.

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με τη συνεργασία σημαντικών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών και πολιτισμικών ιδρυμάτων και φορέων διοργανώνει μία μεγάλη συμμετοχική έκθεση, η οποία θα πλασιώνεται από ένα παράλληλο πρόγραμμα δράσεων στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Και ο τίτλος αυτής: «GR80s: Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη».

Πρόκειται για την αναβίωση μιας δεκαετίας, τα γεγονότα της οποίας σημάδεψαν τη χώρα μας, το «μέσα» μας και το «έξω» μας. Απόδειξη; Τα τραγούδια με τα οποία ξεσαλώνουμε σε κάθε ευκαιρία μέχρι και σήμερα. Τα ψηλόμεσα τζιν που έχουν γίνει και πάλι ιν. Οι απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις που είναι γνωστές σε όλους –ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας.

Πότε κατέκτησε το Eurobasket η Εθνική; Ποιο ήταν το πρώτο ιδιωτικό κανάλι της χώρας και πότε εξέπεμψε για πρώτη φορά; Τι ήταν εσωτερικά ραμμένο σε κάθε πουκάμισο στο ύψος των ώμων; Τι γυμναστική έκαναν τα κορίτσια στο σπίτι τους παρέα με τη Jane Fonda; Ποιο προϊόν απογείωνε τα hairlooks της εποχής; Μέχρι ποιο ύψος της οθόνης της τηλεόρασης έφτανε το σεμεδάκι της γιαγιάς; Με ποιο κόμμα «πάει πακέτο» η Carmina Burana; Ποια σχέση νομιμοποίησε εκείνο το ιστορικό νεύμα;

Είτε βρήκατε τις απαντήσεις σε κλάσμα του δευτερολέπτου είτε όχι, μια βόλτα –ή και πολλές- από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και την έκθεση «GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη» θα σας προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο.

18 περίπτερα, 4.000 εκθέματα, 1.000 σπάνιες φωτογραφίες, 400 ώρες προβολών, πάνω από 30 παράλληλες εκδηλώσεις, workshops, ομιλίες, σεμινάρια, parties, συναυλίες, δράσεις για όλες τις ηλικίες και πολλές εκπλήξεις σας περιμένουν για να ζήσετε ξανά ή να γνωρίσετε για πρώτη φορά όλες τις πτυχές της δεκαετίας του ’80 αλλά και τα γεγονότα που τη διαμόρφωσαν.

Στις 25 Ιανουαρίου 2017, δίνουμε ραντεβού με τη σύγχρονη ιστορία μας. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Να είστε όλοι εκεί!

Γενικές πληροφορίες:
Διάρκεια έκθεσης: 25 Ιανουαρίου – 12 Μαρτίου 2017
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 12.00 – 20.00,
Σάββατο και Κυριακή 10.00 – 22.00

Εισιτήρια:
Γενική είσοδος: 5 ευρώ
Μειωμένο (φοιτητικό / ανέργων):  2,5 ευρώ (απαραίτητη επίδειξη πάσου, κάρτας ανεργίας)
Ελεύθερη είσοδος για: Παιδιά και εφήβους έως 18 ετών & ΑμΕΑ
Πάσο πολλαπλών επισκέψεων: 15 ευρώ (προσωπικό πάσο – απαιραίτητη επίδειξη ταυτότητας στην είσοδο).

Περισσότερες πληροφορίες:
Website: www.gr80s.gr
Facebook: www.facebook.com/GRR80s/
Instagram: www.instagram.com/gr_80s/
Twitter: https://twitter.com/gr_80s
YouTube: www.youtube.com/channel/UCCNaJxBUny80J6gFIjfXVwA

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300, 213 0109324

You may also like