Τι σημαίνει το SPF που βλέπουμε στα περισσότερα προϊόντα της εποχής;

Το λατρεύουμε το καλοκαίρι. Είναι ίσως το γεγονός ότι αποπνέει αυτήν την ξεκούραστη ανεμελιά το πρωί στην παραλία και το βράδυ στη βόλτα με το ζεστό αεράκι. Ο ήλιος που και μόνο που τον αντικρίζεις έχει έναν μαγικό τρόπο να σου φτιάχνει τη διάθεση. Όμως, αυτό είναι κάτι που σίγουρα θέλει προσοχή, αφού, εκτός από τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, οι ηλιακές ακτίνες μπορούν να αποδειχθούν επιζήμιες για την επιδερμίδα.

Όλοι οι γιατροί προτείνουν την επιλογή προϊόντων με την ένδειξη SPF για την προστασία του δέρματος και τη διατήρηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης στο δέρμα, δύο πρωτεΐνες που έχουν αναλάβει την υγιή και νεανική όψη του δέρματος.Έτσι, θα μειωθεί ο κίνδυνος της καταστροφής του δέρματος κι ο,τι αυτή μπορεί να προκαλέσει, όπως ρυτίδες, φακίδες, σκούρα απόχρωση του δέρματος, κ.α.

Τι σημαίνει, όμως, το SPF που το βλέπουμε και το ακούμε συνέχεια ειδικά αυτήν την εποχή;

Το SPF βγαίνει από τα αρχικά των λέξεων Sun Protection Factor, δηλαδή παράγοντας ηλιακής προστασίας. Αυτό που κάνει είναι ότι μετράει την ικανότητα της αντηλιακής προστασίας που έχει το εκάστοτε προϊόναπέναντι στις UVB ακτίνες (οι ακτίνες που προκαλούν το κάψιμο του δέρματος).

Η American Academy of Dermatology και το Skin Cancer Foundation προτείνει κατά την αγορά ενός αντηλιακού να μην αγοράζουμε κάποιο προϊόν με δείκτη προστασίας χαμηλότερο του 30, καθώς όσο μεγαλύτερο το   μεγαλύτερη κι η προστασία που μας παρέχει.

You may also like