Τοξότης, ο αναζητητής

Είμαστε στην εποχή του μύστη, φιλοσόφου και εραστή της περιπέτειας  Τοξότη…. Το συναρπαστικό αυτό ζώδιο είναι τελικά δύσκολο να μην το αγαπήσεις. Αν και στη χειρότερη εκδοχή του δεν είναι και τόσο αξιόπιστος, αλλά είναι: Ανώριμος, γελαστός, ανεύθυνος, χαρούμενος, στηχειρότερη εκδοχή δύσκολα  αντιστέκεσαιστην καλοσύνη, τη γενναιοδωρία, τον ανοιχτό ορίζοντα που ψάχνει πάντα στη ζωήτου, τη φιλική συμβουλή του, το χιούμορ, την ευφυΐα και την έλλειψη πονηριάςκαι συμφεροντολογικής διάθεσης.

Αν ψάχνετε έναν αιώνιο έφηβο, με τάσεις φιλοσοφικής αναζήτησης, αυτός είναι ο Τοξότης. Ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα,δύσκολα μπορείτε να αντισταθείτε στον ενθουσιασμό του και στη χαρά της ζωής (joie de vivre) που τον διαπερνά,καθώς ψάχνει πάντα το Υψηλό, το Μεγάλο, το Ωραίο, το Άπιαστο. Η ματιά πηγαίνει πάντοτε λίγο πιο πέρα, αφήνοντας πίσω του κάθε τι που είναι πεζό, βαρετό και δύσκολο.

Είναι ο Harry Potter του Ζωδιακού και δεν θα πάψει ποτέ να πιστεύει στη Μαγεία και στα Θαύματα!

Ο Τοξότης είναι πανέξυπνος αλλά και αφελής, πονηρός αλλά και πιάνεται κορόιδο πιο εύκολα από τους άλλους γιατί εμπιστεύεται και βλέπει το καλό και όχι το κακό-ή μάλλον αρνείται να το δει…Υπερασπιστής των αδυνάτων, πιο εύκολα θα παλέψει για έναν υψηλό σκοπό, παρά για να βάλει τάξη στο ίδιο του το σπίτι. Φιλάνθρωπος αλλά και φιλόζωος, αγαπάει τα ζώα και τους ανθρώπους εξίσου.

Γοητευτικός, χαρισματικός, είναι ενίοτε ή μάλλον συχνά…άπιστος και ασταθής στα ερωτικά του, ο Τοξότης, στην πιο χαμηλή του δόνηση, μπορεί να γίνει χαρτοπαίκτης με την ίδια ευκολία που θα γινότανένας πολύ πετυχημένος διπλωμάτης ή Υπουργός Εξωτερικών. Με πολλές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, υψηλό μορφωτικό επίπεδο, αλλά και επιπόλαιο τρόπο διαχείρισης ανθρώπων και καταστάσεων, μπορεί να πει ψέματα με την ίδια ευκολία που θα μιλήσει  3 ή 4 γλώσσες. Με σύμβολό του το τόξο, κατά πάσα πιθανότητα ψάχνει για την καταλληλότερη έξοδο-ενώ η φυλακή του, είναι οι εμμονικές σκέψεις και η συνεχής ρουτίνα στην καθημερινότητα.

Ό,τι τους φέρνει δυσφορία και περιορισμό,αλλά είναι απαραίτητα για να μπορέσει κανείς να προχωρήσει παραπέρα και να ξεδιαλύνει ό,τι λιμνάζει στη ζωή τους, δημιουργώντας βαλτώδεις περιοχές αποτελεί κόκκινο πανί για εκείνους. Ας μην ξεχνάμε, όμως το μεγάλη του προτέρημα: πως ο Τοξότης έχει κάτι σπάνιο σε σχέση με τα υπόλοιπα ζώδια: δεν φοβάται τις αλλαγές,  αλλά τις καλοδέχεται.

Για όλους τους Τοξότες, τους λάτρεις της περιπέτειας και του διαφορετικού  η ζωή είναι ένα ταξίδι. Οι Τοξότες διαπρέπουν σε πολλούς τομείς και ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με πρωτοπορία, εφευρέσεις, διάστημα,διδασκαλία και φιλοσοφία.

Από τον μέγα Νοστράδαμο, μέχρι τον Νόαμ Τσόμσκυ κι από τον Brad Pitt και την Σκάρλετ Γιοχάνσον μέχρι τον Στήβεν Σπήλμπεργκ, τον Walt Disney  τον μοναδικό Woody Allen και του συγγραφέα Άρθουρ Κλαρκ, κάθε Τοξότης είναι μια μοναδική, ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή προσωπικότητα, γεμάτη αντιφάσεις και γοητεία.

Ο Δίας στον Τοξότη, όλο το 2019.

Από τις αρχές Νοεμβρίου 2018 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2019, ο ευεργέτης Δίας κάθεται στο θρόνο του, εκείνο στο οποίο είναι κυβερνήτης. Τα καλά που θα φέρει είναι πολλά και θα βοηθήσει όλα τα ζώδια της Φωτιάς και του Αέρα να ολοκληρώσουν πλάνα και σχέδια και να βελτιώσουν τη ζωή τους σε πολλούς τομείς.

Αγαπημένα Τοξοτάκια, να περιμένετε συγκλονιστικές αλλαγές, ειδικά όσοι θέλετε να προχωρήσετε σε σχέση, να παντρευτείτε, να κάνετε παιδιά, ή ακόμη καινα ερωτευτείτε τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος, που θα σας δώσει φτερά και ευκαιρίες για να προχωρήσετε. Κι αν έχετε πλάνα για σπουδές στο εξωτερικό ή για ταξίδια, επίσης μπορείτε να τα πετύχετε και να συντονίσετε πετυχημένες κινήσεις που θα σας αποφέρουν καρπούς την επόμενη χρονιά και θα σας ανοίξουν νέα επαγγελματικά μονοπάτια.

You may also like