Από καρδιάς: μια ιστορία γυναικείας κακοποίησης

domestic violence

Πήρα την απόφαση να γράψω για ένα τόσο λεπτό και ευαίσθητο θέμα όπως είναι η κακοποίηση των γυναικών γιατί πιστεύω ότι μας αφορά όλους και όλες.
Είχα την ατυχία να το ζήσω από την πλευρά του παιδιού που βλέπει να κακοποιούν την μητέρα του.
Πραγματικά η χειρότερη ανάμνηση σε μικρή ηλικία . Όμως αφού ένα παιδί, σε μια τόσο τρυφερή ηλικία , καταφέρνει να το ξεπεράσει, τότε πιστέψτε με μπορεί και το “θύμα“. Να σφίξει τα δόντια, να πάρει μια βαθιά ανάσα και να φύγει.

Να μην φοβηθεί , γιατί η ζωή είναι πολύτιμη και την ζεις μόνο μια φορά …Το ξέρω θέλει δύναμη για να το καταφέρει ο άνθρωπος ! Αλλά πια είμαι σίγουρη οτι μπορεί! Δεν πρέπει μια γυναίκα να χαραμίζει την ζωή της για κάποιον που θέλει να την “χαράξει”με τον χειρότερο τρόπο!
Ξέρω ότι λένε πως αυτό το παθαίνουν οι “αδύναμοι” χαρακτήρες και υπομένουν κάθε είδους βίας γιατί μπορεί να ωφελούνται από μια καλή οικονομική κατάσταση αλλά πιστέψτε με δεν είναι έτσι…
Συνήθως υπομένουν τέτοιες καταστάσεις οι “δυνατοί” χαρακτήρες γιατί δεν είναι εύκολο να ζει καθημερινά κάποιος με τον φόβο για την ζωή την δικιά του αλλά και του παιδιού του.

Ίσως ψάχνει ένα “χέρι βοηθείας “για να φύγει μακριά και να μην το βρίσκει εκείνη τη στιγμή. Γιατί ο κόσμος είναι αδιάφορος και οι διαπιστώσεις που κάνουν πολλές φορές είναι όπως λέει και ο λαός έξω από το χορό. Βρίσκουν δικαιολογίες στους εαυτούς τους όπως “Και γιατί να μπλέξω εγώ με αυτούς; Και αν πάθω κάτι; Άστους να τα βρουν μόνοι τους”, “Κάθε σπίτι έχει τα δικά του προβλήματα”….
Είναι δυνατόν; Αν πρωταγωνιστές σε μια κατάσταση βίας ήταν οι ίδιοι η ένα δικό τους πρόσωπο, θα είχαν τέτοια αντίδραση ; Θα σώπαιναν;

Συμφωνώ καθε σπίτι έχει τα δικά του προβλήματα και δεν χρειάζεται να επεμβαίνετε εσείς,μπορείτε όμως να κάνετε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα σε καποιο αρμόδιο σύλλογο ή στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και να καταγγείλετε αυτό που γνωρίζετε !.

Δυστυχώς όμως δεν ξέρετε πως είναι η ζωή των γυναικών αυτών και ξέρετε γιατί;
Επειδή “δεν ζουν”!!!! Δεν είναι έτσι η ζωη να φοβάσαι οτι θα γυρίσει στο σπίτι ο άνδρας και θα ξεκινήσει να σπάει ότι βρίσκει μπροστά του και στη συνέχεια να χτυπάει και την ίδια την γυναίκα του. Και εκείνη ύστερα να κάθεται σε μια γωνιά ανάμεσα στα σπασμένα προσπαθώντας να παρηγορήσει τον εαυτό της και το ίδιο της το παιδάκι ότι αυτό που έζησαν ήταν ένα κακό όνειρο και πάει…Σε λίγο θα ξυπνήσει και όλα θα είναι καλά !

domestic violence victimΌσο περνούν τα χρόνια η βια αντί να μειώνεται όπως θα πρεπε μιας και ζούμε σε μια δημοκρατική , πολιτισμένη χώρα όπου και τα δυο φύλα έχουν ίσα δικαιώματα στη ζωή ,αυξάνεται και αυτό είναι πολύ λυπηρό. Να υπάρχουν ακόμα οικογένειες που βιώνουν την “τυραννία” !
Βοήθησε αυτές τις γυναίκες το έχουν ανάγκη !!!

Μια ευχή απο καρδιάς ….Κάθε γυναίκα που βιώνει καθε είδος κακοποίησης να μαζέψει τα κομμάτια της και να φυγει κανοντας μια καινούργια αρχη στη ζωη της …Γιατι και για εκείνη , ακόμα και αν δεν το βλέπει ανατέλει κάθε μέρα ο ήλιος και είναι λαμπερός περιμένοντας ενα καινούργιο ξεκίνημα !!

You may also like