«Γκάτσμπι» του Μπαζ Λούρμαν

Μπορεί να έχει ταυτιστεί κινηματογραφικά με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ, όμως, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο θα κάνει ότι μπορεί για να δώσει τη δική του εκδοχή. Ο λόγος για τον Μεγάλο Γκάτσμπι, τον ήρωα του μυθιστορήματος του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ, που μεταφέρει στο σινεμά ο Μπαζ Λούρμαν (Moulin Rouge).

Το πρώτο τρέιλερ δόθηκε στη δημοσιότητα και αποκαλύπτει ένα σύμπαν λαμπερό και υπερβολικό (από αυτά που μας έχει συνηθίσει ο σκηνοθέτης), δείχνοντας ότι ο ήρωας του Φιτζέραλντ αποτελεί φυσική επιλογή για τον σκηνοθέτη.

Η Βρετανίδα Κάρεϊ Μάλιγκαν αναλαμβάνει τον ρόλο της Ντέιζι Μπιουκάναν, ενώ στην ταινία πρωταγωνιστεί και ο Τόμπι Μαγκουάιρ.Τα γυρίσματα της ταινίες πραγματοποιήθηκαν στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εικονοκλάστης Μπαζ Λούρμαν έχει δώσει μικρά διαμάντια όπως το Ρωμαίος και Ιουλιέτα -και πάλι με τον Ντι Κάπριο- και το Moulin Rouge (αλλά και αποτυχίες όπως την Αυστραλία).

Στο αριστουργηματικό μυθιστόρημά του, ο Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ συλλαμβάνει την εποχή της τζαζ, καταδεικνύοντας την ψευδαίσθηση του αμερικανικού ονείρου και της πολυτελούς ζωής των κατοίκων του Λονγκ Άιλαντ.

Η ταινία The Great Gatsby θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2012.

 

[vsw id=”G7DonhNflsw” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

Πηγήhttp://news.in.gr

You may also like