Είναι πάντα αργά για αλλαγές;, από τη Μαρκέλλα Χρυσοστόμου

change-1Έρχονται εκείνες οι στιγμές στη ζωή μας που νιώθουμε ότι το ποτήρι έχει ξεχυλίσει…
Τόσο πολύ μάλιστα, που δεν υπάρχει ούτε ελάχιστος χώρος για οποιαδήποτε παραπάνω πράξη και ενέργεια. Πολλές φορές, όλοι οι άνθρωποι, φτάνουμε σ’εκείνο το σημείο που κυριολεκτικά πιάνουμε πάτο, μηδενιζόμαστε, χανόμαστε αν θέλετε από προσώπου γης, απ’όλους και απ’όλα. Σίγουρα κάτι ευθύνεται για να μας συμβεί κάτι τέτοιο και έχοντας οι ίδιοι εξαφανιστεί πλήρως, ξεκινάμε την αναζήτηση: «Τι φταίει;»…

Η απάντηση στην ερώτηση δεν αργεί να έρθει, αλλά δεν είναι η λύση στο εκάστοτε πρόβλημα. Αν παρατηρήσετε όμως προσεκτικότερα, όσες φορές έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο, στον πάτο δηλαδή, πάντοτε σιγοψυθιρίζετε στον εαυτό σας την εξής φράση-απάντηση: «Ήρθε η ώρα για μια αλλαγή…»
Κι έτσι, αρχίζουν όλα…
Γιατί, είτε το πιστεύετε είτε όχι, ποτέ δεν είναι αργά για μια αλλαγή. Ή και περισσότερες. Σημασία έχει το κατά πόσο θα έχουμε πάρει απόφαση ότι πρέπει να πραγματοποιήσουμε την αλλαγή. Αν οι ίδιοι είμαστε αποφασισμένοι, απ’την αρχή ως το τέλος, τότε όλα μπορούν να αλλάξουν, προς το επιθυμητό για εμάς αποτέλεσμα. Αρκεί να το πιστέψουμε! Και φυσικά, με την προϋπόθεση πως θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αρκετές θυσίες και αρκετές υποχωρήσεις… Μόνο τότε μπορούμε να τα καταφέρουμε.

3395421c-84f3-4dda-a1bd-3a0b8eef5daeΌλες οι αλλαγές είναι αποδεκτές κι όλα τα βήματα είναι αναγκαία, αρκεί να μας πηγαίνουν μπροστά. Δεν έχει σημασία το μέγεθος… Μικρά, μεσαία ή μεγάλα, όλα τα βήματά μας θα πρέπει να μας φέρνουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο στόχο μας: την αλλαγή. Είτε εσωτερική, είτε εξωτερική… Η ιδέα της αλλαγής πάντα θα μας «ξυπνάει», θα μας βοηθά να εξελισσόμαστε ως άτομα και να πηγαίνουμε ένα σκαλάκι πιο πάνω, τη φορά. Άλλωστε, οι αλλαγές είναι απαραίτητες, καθώς τίποτα σ’αυτή τη ζωή δε μένει στάσιμο… Πόσο μάλλον εμείς. Σίγουρα, οι αλλαγές προς το χειρότερο δεν ωφελούν, κάθε άλλο θα έλεγα… όταν όμως νιώθουμε έτοιμοι για μια εσωτερική αλλαγή, για μια αλλαγή στον τρόπο που βλέπουμε τον υπόλοιπο κόσμο αλλά και τον ίδιο τον εαυτό μας, τότε τα πράγματα βαίνουν καλώς. Κι αυτό γιατί, η θετική σκέψη είναι και ο πρώτος μας σύμμαχος για ένα καλύτερο και σίγουρα… «αλλιώτικο» αποτέλεσμα!

Τολμήστε να κάνετε την αλλαγή που ονειρεύεστε και να γίνετε οι ίδιοι η αλλαγή που θέλετε να δείτε στον κόσμο. Τίποτα δεν χάνεται, ποτέ… Και ποτέ, μα ποτέ, δεν είναι αργά για λίγη… επιδιόρθωση. Τα πράγματα φτιάχνουν και μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο, αρκεί να το «δείτε» εγκαίρως και με τον σωστό τρόπο…!

Για να μάθετε περισσότερα για τη Μαρκέλλα Χρυσοστόμου, πατήστε εδώ

You may also like