Ζήτησαν συγνώμη οι No Doubt

Οι No Doubt απέσυραν το νέο τους video clip, για το τραγούδι τους “Looking Hot”, όταν έλαβαν παράπονα για το περιεχόμενο του από την κοινότητα των ιθαγενών Αμερικάνων, ενώ παράλληλα εξέδωσαν και ανακοίνωση, ζητώντας συγνώμη.

Στο συγκεκριμένο video clip, η Gwen Stefani, τραγουδίστρια του συγκροτήματος, εμφανιζόταν ντυμένη ως ιθαγενής πριγκίπισσα, την οποία πιάνουν αιχμάλωτη ο κιθαρίστας Tom Dumont και ο ντράμερ Adrian Young, που ήταν ντυμένοι ως cowboys. Στη διάρκεια του clip, την πριγκίπισσα/Stefani σώζει ο μπασίστας του γκρουπ Tony Kanal, υποδυόμενος έναν αρχηγό φυλής ιθαγενών.

Μετά την κυκλοφορία του video clip το συγκρότημα δέχθηκε έντονες κριτικές, καθώς πολλοί θεώρησαν το video προσβλητικό για τους ιθαγενείς της Αμερικής.

Έτσι, οι No Doubt απέσυραν το video clip για το “Looking Hot”, και σε ανακοίνωση τους που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα τους αναφέρουν πως δεν είχαν σκοπό να προσβάλουν τους ιθαγενείς, την κουλτούρα τους ή την ιστορία τους. Παρά το ότι για τη δημιουργία του video clip συμβουλεύθηκαν φίλους τους ιθαγενείς και ειδικούς από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, οι No Doubt υπογραμμίζουν πως συνειδητοποίησαν ότι με το συγκεκριμένο clip προσέβαλαν τους ιθαγενείς και το λόγο αυτό ζητούν συγνώμη από όποιον ένιωσε προσβεβλημένος.

Το “Looking Hot” είναι το δεύτερο single των No Doubt από το album τους “Push and Shove”, το οποίο είναι και η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά εδώ και δέκα χρόνια.

http://www.youtube.com/watch?v=HAhsHdUoEKs
Πηγή: http://www.ant1online.gr

You may also like