Ζυγός: Η γοητεία της διπλωματίας

Μπήκαμε για τα καλά στο 1ο δεκαήμερο του Ζυγού, κι οι σχέσεις ομορφαίνουν και γλυκαίνουν. Η νέα Σελήνη στις 28 δίνει ελπίδα, αντοχή και διπλωματικότητα στις σχέσεις και τις συνεργασίες.

Ο Ζυγός είναι το 7ο ζώδιου του αστρολογικού κύκλου και εκείνο που εκπροσωπεί καλύτερα από όλα την έννοια της Συντροφικότητας και του Ζεύγους. Μαζί είμαστε καλύτερα, Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα, χέρι-χέρι θα φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά.

Όσο κι αν προσπαθήσεις να πείσεις έναν Ζυγό για τις χαρές της εργένικης ζωής και της (κατά καιρούς) απαραίτητης και εποικοδομητικής μοναξιάς, δεν θα τα καταφέρεις. Οι Ζυγοί και οι Καρκίνοι έχουν, στατιστικά, τα υψηλότερα ποσοστά σε γάμο και συμβίωση-το κάθε ζώδιο για το δικό του λόγο- αλλά πιστεύουν πραγματικά ότι υπάρχει το άλλο τους μισό και δεν σταματούν να ψάχνουν το ταίρι τους. Κι επίσης φοβούνται πολύ τη μοναξιά…

Δρουν, εργάζονται, λειτουργούν καλύτερα μέσα από τη συνεργασία και η καρδιά τους αποζητά πάντα τον/την ιδανικό/η σύντροφο. Είναι προσηνείς, φιλάνθρωποι, ευγενείς, φιλόζωοι, γεμάτοι χιούμορ και ήρεμη καλοσύνη.

Με κυρίαρχο πλανήτη την Αφροδίτη, είναι πιο καλλιτέχνες και πιο αιθέριοι από τα άλλα παιδιά της πανέμορφης αυτής θεότητας-τους Ταύρους που, ως πιο γήινα ζώδια, απολαμβάνουν πιο «γειωμένες» απολαύσεις: σεξ, φαγητό, ποτό κλπ.  Ο Ζυγός από την άλλη, απολαμβάνει μαζί με τον Λέοντα την όμορφη πλευρά της ζωής. Τέχνη, φιλοσοφία, χορός,θέατρο, ποίηση και δεν συμμαζεύεται.

Καλλιεργημένοι, χαμογελαστοί, εκλεπτυσμένοι λατρεύουν τα όμορφα πράγματα. Πάνω απ ‘όλα, αγαπούν τους όμορφους ανθρώπους, που σημαίνει, που τους χάνεις, που τους βρίσκεις όλο και σε κάποιο κοκτέιλ πάρτι θα είναι ή στο θέατρο, στην όπερα ή το μπαλέτο.

Οι Ζυγοί κερδίζουν στη
ζωή με το ταλέντο και την ακαταμάχητη γοητεία τους. Ένα χαμόγελο τους είναι
ικανό να μαγέψει αρχηγούς κρατών!

Θυμηθείτε: οι πανέμορφες Μόνικα Μπελούτσι, Κάθριν Ζήτα Τζόουνς και Μπριζίτ Μπαρντό είναι Ζυγοί, όπως και ο Μάικλ Ντάγκλας, και οι Κλάιβ Όουεν και Χιού Τζάκμαν. Συγγραφείς και ποιητές όπως ο μοναδικός Όσκαρ Γουάιλντ, ο Άρθουρ Μϊλλερ, οι T.S. Elliot και Arthur Rimbaud τιμούν επίσης το ζώδιο, όπως και μεγάλοι καλλιτέχνες: Sting, Bryan Ferry,  Λουτσιάνο Παβαρότι και πολλοί άλλοι.

Ο ανατρεπτικός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ είναι επίσης Ζυγός!

Οι άντρες Ζυγοί είναι τόσο έμπειροι στα λόγια (σονέτα, άριες της όπερας, αποσπάσματα από τον DrZhivago-younameit!), που θα πρέπει να είσαι κουφή για να μην υποκύψεις στη γοητεία τους. Ματαιόδοξοι, τεμπέληδες, απαθείς και κενοί στη χειρότερη εκδοχή τους, στην καλύτεροι μοιάζουν με αστραφτερό, πανέμορφο παγώνι!  Είναι ερωτευμένοι με τον έρωτα και θέλουν να ζήσουν το ρομάντζο με τέρμα τα γκάζια. Μαζί τους θα δημιουργήσετε έναν υπέροχο, ονειρεμένο κόσμο-προσέξτε μόνο, όταν τελειώσει το έργο, να μην πέσετε απότομα από τη σκηνή, καθώς θα μετακινούν το σκηνικό από πίσω…

Η αντανάκλαση του εαυτού σας στα μάτια των άλλων και η αέναη σύγκριση με τους άλλους σας βοηθάει να βελτιώνεστε συνεχώς, να είστε πάντα έτοιμοι για αλλαγές και προκλήσεις, να γίνεστε ανταγωνιστικοί όπου πρέπει αλλά και να κρατάτε ισορροπίες εκεί πουχρειάζεται. Η δικαιοσύνη και  διπλωματία είναι σύμμαχοι και οδηγοί σας, πυξίδα στα δύσκολα.  

“Η ικανότητα να συγχωρείς είναι προσόν του δυνατού. Οι αδύναμοι ποτέ δεν συγχωρούν”.

Μαχάτμα Γκάντι (2/10/1869)

Με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, να σας κάνει τετράγωνο, ειδικά σε όσους είναιΖυγοί του 2ου δεκαημέρου, αυτό σημαίνει ότι το Σύμπαν θα φέρει πολλές καταστάσεις και ανθρώπους που θα πρέπει να λήξουν οριστικά αυτή την περίοδο. Οι προκλήσεις πολλές για τον επόμενο ενάμιση χρόνο, η κούραση επίσης μεγάλη.

Καλό είναι να προσέξετε οικογενειακές προστριβές, οικονομικά ζητήματα  αλλά ακόμη και τη σχέση με τον προϊστάμενο ή τους συναδέλφους. Ευτυχώς, ο Δίας σε ζώδιο της Φωτιάς μέχρι τέλος του χρόνου, σας κάνει ένα ωραίο εξάγωνο κι έτσι σβήνουν οι όποιες εστίες έχουν ανάψει με τα τετράγωνα Κρόνου-Πλούτωνα.

Από το 2021 και μετά, θα δείτε ότι η ζωής σας αλλάζει προς το καλύτερο και σας δίνει πολλά δώρα και ευχάριστες εκπλήξεις! 

Photo credits: Jessicaadams.com

You may also like