Η γωνιά του διαβάσματος

Τα βιβλία είναι ένας μαγικός κόσμος. Εκείνη η ατάκα που λέει ότι «τα βιβλία είναι τα καλύτερα δώρα» είναι πολύ σωστή. Πού αλλού μπορείς να πας και να κρυφτείς χωρίς να μπει κάνεις άλλος να σε ενοχλήσει; Πού αλλού είσαι μόνος σου με τη φαντασία σου να ταξιδεύει και να φτιάχνει τα δικά της μοναδικά σχέδια, τοπία και πρόσωπα, με έναν ιδιαίτερο τρόπο …

Για αυτό καμία ταινία δεν είναι καλύτερη από το βιβλίο που διάβασες, γιατί πάντα η φαντασία σου είναι καλύτερη. Εξάλλου εσύ σκέφτηκες διαφορετικό το σπίτι, το βλέμμα, το χαμόγελο και την αγκαλιά. Κάθε βιβλίο είναι ένας κόσμος που τον αντιμετωπίζεις με όλες σου τις αισθήσεις.

Μέσα από αυτό το άρθρο αν και μιλάμε για βιβλία θα κάνουμε κάτι παράδοξο, δεν θα σας προτείνουμε τίτλους για να διαβάσετε, αντίθετα θα σας δείξουμε αγαπημένες, όμορφες γωνιές κατάλληλες για να κουλουριαστείτε μία κρύα μέρα σαν αυτή και με ένα ανάγνωσμα που αγαπάτε, μία ζέστη κούπα από το ρόφημα που προτιμάτε και να αφήσετε την φαντασία σας να ταξιδέψει σε κόσμους και ιστορίες.

Εγώ πάντως θα πάρω το «L’enfant Grec» του Βασίλη Αλεξάκη που έφερε η φίλη μου η Δήμητρα από το Παρίσι με αφιέρωση του αγαπημένου μου συγγραφέα και είναι το κόσμημα του γραφείου μου!!

You may also like