Η BMW παρουσιάζει το πρώτο πολυμορφικό μοντέλο της

Οι πληροφορίες αναφορικά με τη σχεδίαση του πρώτου πολυμορφικού αυτοκινήτου της BMW επαληθεύτηκαν. Το πρωτότυπο Active Tourer θα κοσμεί το περίπτερο της βαυαρικής εταιρίας στην έκθεση του Παρισιού.

Σχεδιασμένο να αποτελέσει τη μελλοντική Σειρά 1GT, το συγκεκριμένο πρωτότυπο συνδυάζει «άνεση και ευρυχωρία, με δυναμικότητα και στιλ».

Αυτό τουλάχιστον γίνεται άμεσα εμφανές από την εξωτερική του εμφάνιση. Χαρακτηριστικά είναι τα έντονα νεύρα που διατρέχουν κατά μήκος το αμάξωμα, οι μεγάλοι εμπρόσθιοι αεραγωγοί, τα φωτιστικά σώματα LED, καθώς και οι ευμεγέθεις, 20 ιντσών, τροχοί.

Το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου αγγίζει τα 4,35 μέτρα ενώ το πλάτος και το ύψος του τα 1,83 και 1,56 μέτρα αντίστοιχα. Όσο για το μεταξόνιο, είναι της τάξης των 2,67 μέτρων.

Η καμπίνα των επιβατών δεν διαφοροποιείται από τη σχεδιαστική λογική της BMW, αναδεικνύοντας από την πρώτη στιγμή την τεχνολογική αρτιότητα και την πολυτέλεια που διαθέτει. Ανοιχτόχρωμα δέρματα, ξύλινες επενδύσεις και πορτοκαλί, ιδιαίτερος φωτισμός τραβάνε από την πρώτη στιγμή την προσοχή.

Πίσω από το τιμόνι δεσπόζει ένας μεγάλος ψηφιακός πίνακας οργάνων, με διαγώνιο 10,25 ίντσες. Σηκώνοντας τώρα το βλέμμα του ο οδηγός, θα πέσει πάνω στο νέας γενιάς HUD (Head up Display), που παρουσιάζει πληροφορίες στο άμεσο οπτικό του πεδίο, χωρίς να τραβάει τα μάτια του από το δρόμο.

Ένα ακόμα highlight αποτελεί το ολοκληρωμένο σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας, που χρησιμοποιεί μία ευμεγέθη οθόνη, στο κέντρο του ταμπλό.

Εντυπωσιακή είναι και η πανοραμική γυάλινη οροφή, που χάρη στην τεχνολογία Suspended Particle Device (SPD) επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίζει ο ίδιος πόση φωτεινότητα θέλει να περνάει στην καμπίνα.

Οι εκπλήξεις δεν σταματάνε εντός του εσωτερικού αλλά συνεχίζουν και κάτω από το καπό. Εκεί όπου εδράζεται ένα νέο plug in υβριδικό σύνολο που αποτελείται από ένα καινούριο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,5 λίτρων TwinPower και έναν ηλεκτροκινητήρα που παίρνει ενέργεια από ένα συσσωρευτή ιόντων λιθίου.

Το σύνολο αυτό προσφέρει συνολική ισχύ μεγαλύτερη από 190 ίππους και ροπή 200 Nm. Τα νούμερα αυτά εξασφαλίζουν επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 8 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 200 χλμ./ώρα.

Παράλληλα, για μικρές αποστάσεις έως 30 χιλιόμετρα το Concept Active Tourer είναι ικανό να κινείται σε αμιγώς ηλεκτρική διαμόρφωση, εξασφαλίζοντας μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Σε ρεαλιστικές συνθήκες, οι άνθρωποι της BMW κάνουν λόγο για μέση κατανάλωση μόλις 2,5 λίτρων καυσίμου/100 χλμ. και εκπομπές CO2 λιγότερες από 60γρ./χλμ.

Πηγή: Newsbeast.gr

You may also like