Η Marilyn Monroe είναι ακόμα εδώ!, από τη Λίνα Γριβογιάννη

MMonroe9_V_8nov11_pa_b_426x639Στην Αμερική τη δεκαετία του ‘60 υπήρχαν δύο «στρατόπεδα» ομορφιάς… Οι γυναίκες υιοθετούσαν είτε το στυλ Marilyn είτε το στυλ Jackie. Αν και μπορώ να καταλάβω το λόγο για τον οποίο υπήρχε αυτός ο διαχωρισμός για μένα, το θέμα είναι λίγο διαφορετικό, Marilyn ή Audrey. Αν και από πλευρά «κατασκευής» δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι Audrey, δεν ήμουν και ποτέ πολύ φαν της Marilyn Monroe. Όμως οφείλω να παραδεχτώ ότι η θηλυκότητα της ήταν κάτι το μοναδικό. Δημιούργησε μία ολόκληρη σχολή στυλ και πολλές γυναίκες την ακολούθησαν τότε, αλλά ακόμα και τώρα.

Ίσως για αυτό το «ακόμα και τώρα» είναι προσεγμένα διαλεγμένο, καθώς θα κυκλοφορήσει μία συλλογή παπουτσιών εμπνευσμένη από εκείνη τον Σεπτέμβριο. Η collection θα αποτελέσει μία επέκταση στα ήδη υπάρχοντα είδη ένδυσης και αξεσουάρ, βασισμένα σε ένα project της επιχείρησης Authentic Brands Group.

MMonroe33_V_8nov11_pa_b_426x639

Μπορεί να είναι κάτι που δεν θα φανταζόμασταν, όμως τα παπούτσια θα πωλούνται από $ 39 έως $ 79 δολάρια, γεγονός πολύ θετικό.

Επίσης θα υπάρχει μία αρκετά μεγάλη ποικιλία από διαφορετικά στυλ, από γόβες μέχρι και μπότες. Ενώ τα σχέδια δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, πιστεύεται ότι θα είναι δοσμένα με τέτοιο τρόπο που θα αποτυπώνουν την αίγλη που χαρακτήριζε τη Monroe στην οθόνη ως μοναδική σειρήνα του ‘50 και του ‘60, αλλά με μια σύγχρονη αισθητική.

MMonroe35_V_8nov11_rex_b_426x639

“Η Marilyn ήταν ο ορισμός της διασκέδασης και της flirty συμπεριφοράς, αλλά ήταν επίσης, λαμπερή και εκλεπτυσμένη. ” είπε ο Nick Woodhouse, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Authentic Brands.”Τα παπούτσια ήταν μια προφανής παράταση [της ετικέτας] της Marilyn Monroe. Είναι μία μεγάλη προσθήκη σε μια ήδη ισχυρή συλλογή.”
Δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί σε ποιά καταστήματα θα είναι διαθέσιμη η συλλογή ,αλλά είναι ήδη διαθέσιμη στις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών στα πολυκαταστήματα Macy και στην ηλεκτρονική διεύθυνση macys.com.

MMonroe2_V_22feb12_getty_b_426x639

Ξυπνήστε λοιπόν την ξανθιά ατίθαση Marilyn που υπάρχει μέσα σας, φορώντας τα μοναδικά αυτά αξεσουάρ , η οποία ακόμα και μετά από τόσες δεκαετίες χωρίς εκείνη, δεν έχει χάσει καθόλου την λάμψη της.

You may also like