Θες (ακόμη) πιο δυνατά μαλλιά; Λάδωσέ τα!

Ένα από τα πιο “δυνατά” σημεία της γυναικείας εμφάνισης είναι αναμφισβήτητα τα μαλλιά. Ανεξαρτήτως μήκους ή χρώματος, τα μαλλιά είναι όπλο γοητείας κι είναι λογικό όλες μας να θέλουμε να τα περιποιούμαστε λίγο παραπάνω. Γι’ αυτό κι ένα ακόμη μέσο για αυτή τη φροντίδα που μπορούμε να προσθέσουμε το οπλοστάσιό μας είναι το έλαιο μαλλιών.

               Το σώμα μας, ως γνωστόν, παράγει σμήγμα. Αν και η λέξη ακούγεται απειλητική σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση ή πρόληψη κατά της ακμής, το σμήγμα είναι εκείνο που πδιατηρεί τη φυσική υγρασία της επιδερμίδαςε και, εν προκειμένω, των μαλλιών μας. Για την ακρίβεια, το σμήγμα απομακρύνει τα μικρόβια και τους παράγοντες που μπορούν να αλλοιώσουν τη δομή των τριχών και που τις κάνουν πιο εύθραυστες και άτονες. Τα έλαια μαλλιών, με τη σειρά τους, μιμούνται αυτή τη φυσική λειτουργία του σώματος διατηρώντας υγιή τα μαλλιά μας. Επιπλέον, επιταχύνουν την ανάπτυξη των μαλλιών, αποτέλεσμα ιδιαίτερα επιθυμητό σε όσες δεν αρκούνται στην αναγκαία υπομονή να μακρύνουν τα μαλλιά τους έπειτα από μία περίοδο ενός κοντύτερου κουρέματος.

               Τα έλαια μαλλιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μάσκα για δέκα λεπτά πριν το λούσιμο κάνοντας απαλό μασάζ στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής κι απλώνοντας το προϊόν ώστε αυτό να δράσει σε όλο το μήκος των μαλλιών. Εντούτοις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ένα φρεσκάρισμα, απλώνοντας ομοιόμορφα απότ η μέση των μαλλιών ως τις άκρες τους για επιπλέον θρέψη.

               Οι δικές μας προτάσεις;

               Αρχικά ξεχωρίζουμε το Precious Hair Oil τουMessinian Spa με έλαιο argan (το οποίο ήδη γνωρίσαμε και λατρεύουμε!), μετάξι, αμυγδαλέλαιο, σταφύλι, βερύκοκο και (φυσικά!) παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας!

               Μία ιδιαίτερη πρόταση έρχεται από την Caudalie, καθώς το Thé des Vignes Oil στοχεύει, εκτός από τα μαλλιά και στο σώμα. Απαλές νότες white musk “παντρεύονται” με το ginger και το εκχύλισμα άνθους νέρολι ενώ η υφή του θρέφει την επιδερμίδα χωρίς να τη “βαραίνει”.

                              Ανάλογη δράση σε μαλλιά, σώμα και πρόσωπο προσφέρει και το Huile Prodigieuse Florale της Nuxe που έρχεται σε μορφή spray. Σε ένα μπουκαλάκι 100 ml μας χαρίζονται όλες οι αντιοξειδωτικές και θρεπτικές ιδιότητες των ελαίων argan, macadamia, καμέλιας αλλά και του αμυγδάλου με ένα φίνο λουλουδάτο άρωμα.

                            Φυσικά, μην ξεχνάτε πως τα έλαια μαλλιών δρουν ακόμη καλύτερα όταν περιποιούμαστε τα μαλλιά μας μεθοδικά χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα γι’ αυτά σαμπουάν και conditioner. Από εκεί κι ύστερα, εσείς δεν έχετε παρά να διαλέξετε εκείνο που θα κάνει τα μαλλιά σας ακόμη πιο δυνατά και λαμπερά!

               Photo credits: Strong Hair Formula

You may also like