Iχθύς, ο ευαίσθητος καλλιτέχνης

 

 Στον απόηχο της πολύ δυνατής Νέας Σελήνης και της Έκλειψης στις 26/2  στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων μια πολύ σημαντική περίοδος ξεκινάει  για τους Ιχθύες και γιατί είμαστε πλέον στο τελευταίο ζώδιο του Ζωδιακού Κύκλου, που περιλαμβάνει χαρακτηριστικά από τα 11 προηγούμενα.

Οι Ιχθύες είναι οι χαμαιλέοντες του ζωδιακού. Η γοητεία τους στο αστρολογικό στερέωμα είναι αναμφισβήτητη. Ονειροπόλοι και γητευτές, δημιουργικοί με ό,τι καταπιαστούν, πολιτικές ιδιοφυΐες και πρωτοπόροι καλλιτέχνες, τραγουδιστές  και ποιητές, Καζανόβες από τους λίγους.

Πάντοτε έτοιμοι να σε συμπονέσουν, να απαλύνουν τον πόνο σου, να σκουπίσουν το δάκρυ στα μάτια σου αλλά και να σε κοροϊδέψουν ξεδιάντροπα, αν τους είναι απαραίτητο,ή απλώς εύκολο. Δύσκολο να τους προσδιορίσετε ή να τους περιορίσετε, αφού ξεγλιστρούν σαν ψάρια που είναι, κολυμπώντας στη θάλασσα του Υποσυνείδητου, αλλάζοντας συνέχεια χρώματα, βρίσκοντας διεξόδους, δικαιολογίες, οπαδούς και θαυμαστές σε ελάχιστο χρόνο. Αλλάζουν διαθέσεις ανά δευτερόλεπτο αλλά χάνουν και την αίσθηση του χρόνου όταν κάτι πιο Μεγάλο και πιο Υψηλό τους κατακλύζει και τους κυριαρχεί. Το συναίσθημα είναι η δική τους παιδική χαρά, η αλάνα στην οποία παίζουν καθημερινά, χρωματίζοντας με ξυλομπογιές τη ζωή τους κι αυτή των άλλων γύρω τους. Η ακτινοβολούσα συμπονετικότητα και η ανεξάντλητη δοτικότητά τους αναπληρώνουν τα κενά που αφήνει η αναμφισβήτητη τους ικανότητα για παραπλάνηση.

Το ψέμα κι η εξαπάτηση δεν τους είναι απλώς εύκολα-είναι μια προηγμένη μορφή τέχνης για τους Ιχθείς, όπως και η υπόγεια, ήρεμη γοητεία τους και η απαλή, πανέμορφη φωνή τους που μας καλεί όπως οι Σειρήνες…

“Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση.

Albert Einstein, 14.3.1879

Ο Ιχθύς έχει καταπληκτικές ικανότητες στην ηθοποιία, είναι έξοχος τραγουδιστής, υπέροχος συγγραφέας, πνευματιστής, μέντιουμ, αποκρυφιστής, αλλά και δεινός χαρτοπαίκτης μαζί με τον φίλο του τον Τοξότη.  Με κυρίαρχο τον Ποσειδώνα, τον πλανήτη των παραισθήσεων και των ψευδαισθήσεων, ο Ιχθύς θριαμβεύει: θα γίνει για χάρη σου ο καλύτερος εραστής, ο πιο τρυφερός σύντροφος, αλλά και ο πιο επικίνδυνος εχθρός σου.

Μεταμορφώνεται σε ό,τι θες να έχεις δίπλα σου, γίνεται αυτό που σου λείπει. Χαμογελάει την ώρα που σε προδίδει, ως άλλος Ιούδας, φιλώντας σε παθιασμένα. Και προχωράει με χάρη, γλυκύτητα, ανωτερότητα και αυτοθυσία στο επόμενο «θύμα» του!

«Λατρεύω κάθε κομμάτι μου, ως γυναίκα. Πιστεύω ότι πρέπει να χαιρόμαστε τη μοναδική φύση μας».

Eva Mendes, 5.3.1974

You may also like