Ιχθύς, ο ονειροπόλος, από την Χρ. Θεοχάρη

 

Sonnets from the Portuguese 43

How do I love thee? Let me count the ways.

I love thee to the depth and breadth and height

My soul can reach, when feeling out of sight

For the ends of being and ideal grace.

ELIZABETH BARRETTBROWNING

6.3.1806

 

Οι ονειροπόλοι καλλιτέχνες του ζωδιακού κύκλου, είναι μια ανάσα δροσιάς και ψυχικής ανάτασης μέσα στον ζωδιακό κύκλο. Η γοητεία τους είναι αναμφισβήτητη -μοιάζει με το γλυκό τραγούδι των Σειρήνων. Γεννιούνται-άλλωστε-στην αρχή της πιο ωραίας και της πιο ερωτικής εποχής του χρόνου, της Άνοιξης. Οι Ιχθείς είναι το ζώδιο,που όπως λένε, περιλαμβάνει μέσα του τα υπόλοιπα έντεκα. Ο χαμαιλέων του ζωδιακού, ξεγλιστράει πάντοτε ως ψάρι που είναι, και αναζητά νέες περιπέτειες, νέα όνειρα  αλλά και νέες φαντασιώσεις, έτοιμος για αποδράσεις του μυαλού και του κορμιού.

Από τα πιο διαισθητικά, συμπονετικά και ευμετάβλητα ζώδια του ζωδιακού κύκλου, οι Ιχθείς (20 Φεβρουαρίου-20 Μαρτίου ) κυβερνάνε τον 12ο οίκο- που αντιπροσωπεύει το υποσυνείδητο, το συναίσθημα, τα καλά κρυμμένα πάθη και μυστικά και τη μεταφυσική αναζήτηση.  Είναι ονειροπόλοι, ανασφαλείς  επίμονοι, συναισθηματικοί, αφοσιωμένοι και πάρα πολύ κυκλοθυμικοί, αλλάζοντας συχνά διαθέσεις.  Κυβερνήτης του ο Μύστης Ποσειδώνας, ο βασιλιάς της Θάλασσας και του Νερού. Πλανήτης των ψευδαισθήσεων και των παραισθήσεων, ο ονειρικός Ποσειδώνας,  που τους δίνει χαρακτηριστικά γοητείας, εξαπάτησης αλλά και ευαισθησίας, και τους κάνει λαοπλάνους κι έτοιμους να γοητεύσουν τα πλήθη-είτε επί σκηνής είτε στη μεγάλη οθόνη.

Οι πιο ευαίσθητοι από τα ζώδια του νερού, έχουν έντονα ανεπτυγμένα χαρακτηριστικά όπως  η ενσυναίσθηση, η μυστικοπάθεια, η προσαρμοστικότητα στις αλλαγές, η διαίσθηση και η αυτοθυσία.

Διακρίνονται από εσωστρέφεια και τάσεις φυγής, ενώ ο έντονος συναισθηματισμός, συχνά τους πάει από το ένα άκρο της συναισθηματικής έκρηξης στο άλλο άκρο της μελαγχολίας. Μόνιμοι ταξιδευτές της ζωής, είναι ως κλασικά μεταβλητά ζώδια, πάντα ανικανοποίητοι και αναζητητές του άπιαστου-κάτι που πολλές φορές στις δύσκολες στιγμές πίεσης και έντασης τους σπρώχνει προς την κατάθλιψη. Αγαπούν τους ανθρώπους αλλά έχουν και την τάση να τους εξιδανικεύουν πολύ. Αν τους βγει ως καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση, θα τους βοηθήσει στο να μην απογοητεύονται από τις σχέσεις και τις φιλίες τους. Βλέπουν πάντα τα θετικά στους άλλους και σπεύδουν να συνδράμουν όπου τους έχουν ανάγκη, να προσφέρουν, να θυσιαστούν, να ανοίξουν το σπίτι και την καρδιά τους. Γίνονται πολύ καλοί ηθοποιοί , ή τραγουδιστές ή ζωγράφοι αφού μπορούν να πείσουν πολύ εύκολα τους άλλους και να «φορέσουν» το ρόλο χωρίς κανένα ιδιαίτερο κόπο.  Έχουν έντονες καλλιτεχνικές τάσεις, μοναδική  έμπνευση, φαντασία και δημιουργικότητα- όταν νιώσουν αρκετά ασφαλείς για τις εκφράσουν. Αν και βαθιά συναισθηματικοί, είναι ένα από τα πιο άπιστα ζώδια, λόγω της ανασφάλειας που έχουν αλλά και του ξεχωριστού ταλέντου τους στο να κρύβονται πολύ καλά και να…θολώνουν τα νερά!

Από τον Μικελάντζελο και τον Ρενουάρ, στον Chris Martin των Coldplay, τον Σοπέν και τον Nat King  Cole περνάμε στον  Eistein και τον Michail Gorbatschow και από τον Κεμάλ Ατατούρκ στον Ρούντολφ Νουρέγιεφ, οι Ιχθύες γοητεύουν και ξεχωρίζουν σε όλα τα επαγγέλματα!

Μαζί με τον Καρκίνο και το Σκορπιό σχηματίζει την τριάδα των ζωδίων του Νερού που ξεχωρίζουν για την ευαισθησία, το μυστήριο, η εσωστρέφεια και ο στοχασμός.

637ba6f76eeecb71af0c2df694941fdfΟ Κρόνος στον Τοξότη από τον Δεκέμβριο του 2014 έχει προκαλέσει μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους ειδικά για τους Ιχθείς του πρώτου και δεύτερου δεκαημέρου. Την τελευταία διετία αποδομήθηκαν σχέσεις και συνεργασίες, όνειρα γκρεμίστηκαν, πλάνα αναβλήθηκαν αλλά και άλλαξαν ριζικά,  κι έτσι η πορεία ζωής τους είναι πια διαφορετική. Οι αλλαγές είναι πάντοτε απαραίτητες, πάντοτε ζωτικής σημασίας, ειδικά όταν πρέπει να «πέσουν» τα τελευταία σαθρά τείχη που μας κρατάνε ακόμη στο παρελθόν.

Η τωρινή Έκλειψη Ηλίου 9/3 στον Άξονα Ιχθύων-Παρθένου που «χτυπάει» δυνατά όλα τα Μεταβλητά ζώδια (Ιχθύες, Διδύμους, Παρθένους και Τοξότες) είναι εκείνη που διαλύσει ψευδαισθήσεις και θα αναταράξεις για πάντα τα θολά νερά των σχέσεων που έχουν βαλτώσει και πρέπει να βγουν οριστικά από το τέλμα. Η περίοδος αυτή μας καλεί να δείξουμε περισσότερη αγάπη, πιο πολύ κατανόηση και υπομονή, μας ωθεί να βοηθήσουμε, να προσφέρουμε και να υπομείνουμε.

Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like