Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Νιάρχος: Live online συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη

Με τη σπουδαία ερμηνεύτρια Δήμητρα Γαλάνη συνεχίζεται η νέα διαδικτυακή σειρά συναυλιών του ΚΠΙΣΝ #snfccAtHome: music, στην οποία αγαπημένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν συναυλίες σε ζωντανή αναμετάδοση από εμβληματικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ χωρίς την παρουσία κοινού και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Η Δήμητρα Γαλάνη επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ το Σάββατο 9 Μαΐου στις 21.00 μέσω διαδικτύου ΕΔΩ . Αυτή τη φορά, τη συνοδεύουν δύο από τους καλύτερους μουσικούς της νέας γενιάς της ελληνικής μουσικής σκηνής, ο δεξιοτέχνης στο ούτι και στα παραδοσιακά όργανα Θωμάς Κωνσταντίνου και ο εξαιρετικός πιανίστας της τζαζ Σπύρος Μάνεσης.


Η ίδια συναυλία μετά το Λονδίνο στο ΚΠΙΣΝ

Οι τρεις τους, μετά την κοινή τους συναυλία στο Union Chapel του Λονδίνου τον Δεκέμβριο του 2019, συναντώνται στο ΚΠΙΣΝ για να μας χαρίσουν μια ξεχωριστή μουσική παράσταση με επιρροές από την Ανατολή και τη Δύση. Τα δύο όργανα, το ούτι και το πιάνο, εκπροσωπούν την κάθε «Σχολή». Και στη μέση, ως συνδετικός κρίκος, η χαρισματική φωνή της Δήμητρας Γαλάνη. Μιας ερμηνεύτριας που χρόνια τώρα ισορροπεί με τη φωνή της ανάμεσα σε δύο πολιτισμούς, συνειδητά, με σεβασμό στη μνήμη, εμπιστοσύνη στο ταλέντο των νέων και αίσθηση του μέτρου. Μία γευση από την συνεργασία τους στο παρακάτω βίντεο

Παράδοση και τζαζ στο ΚΠΙΣΝ
Η παράσταση «γεφυρώνει» τις αντιθέσεις αυτών των δύο μουσικών κόσμων που, αν και δείχνουν να είναι σε απόσταση, ήταν πάντα κοντά ανταλλάσσοντας στοιχεία και ιδέες. Η Γαλάνη και οι ταλαντούχοι μουσικοί που τη συνοδεύουν αναδεικνύουν αριστοτεχνικά τις διαφορές και τις ομοιότητες, φωτίζοντας το κοινό μονοπάτι πάνω στο οποίο πορεύεται η Τέχνη και μας παρουσιάζουν με έναν μοναδικό τρόπο αγαπημένα τραγούδια που αντέχουν στον χρόνο.

Η Δήμητρα Γαλάνη αποτελεί μια ξεχωριστή παρουσία στην εξέλιξη του σύγχρονου μουσικού μας πολιτισμού τις τελευταίες δεκαετίες, τόσο ερμηνευτικά όσο και δημιουργικά. Μια καλλιτέχνης που ξέρει πώς να μαγεύει με την ιδιαιτερότητα και την ομορφιά της φωνής της, αλλά και με τις ποικίλες εκφράσεις της δημιουργικότητάς της, συνθετικές και άλλες, που καλύπτουν μια ευρεία μουσική γκάμα, από το παραδοσιακό και το λαϊκό μας τραγούδι, μέσα από το κύριο σώμα του έντεχνου ποιητικού τραγουδιού, ως τις σύγχρονες μουσικές τάσεις της εποχής μας–γεννώντας και προκαλώντας δημιουργικές συνεργασίες που τη φέρνουν στην πρώτη γραμμή.

Παρακολουθήστε τη συναυλία live στο snfcc.org/galani, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC το Σάββατο 09/05 στις 21.00.

Πηγή : iefimerida.gr

Πηγή φωτογραφίας: athina984 (nikos katsaros)

You may also like