Μάσκα ομορφιάς κατά της ακμής με ασπιρίνη

Ποιος είπε ότι η ασπιρίνη βοηθάει μόνο στην αντιμετώπιση του πονοκεφάλου; Αντίθετα, μπορεί να μας βοηθήσει να ξεφορτωθούμε ακόμη και κάποιο αντιαισθητικό σπυράκι που χαλάει την εμφάνισή μας.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να φτιάξουμε μια μάσκα προσώπου, ώστε να εκμεταλλευτούμε τα βήτα-ύδροξυ-οξέα (BHA) που περιέχει.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Αναμειγνύετε 1 ταμπλέτα ασπιρίνης με 1/2 κουταλάκι γλυκού νερό και να περιμένετε να διαλυθεί, ώστε να σχηματιστεί μια πάστα από κόκκους.

Την πάστα αυτή την απλώνετε στο σπυράκι που θέλετε να ξεφορτωθείτε και αφήνετε να δράσει για 10 με 15 λεπτά. Ξεπλένετε με άφθονο, χλιαρό νερό. Η χρήση της συνταγής αυτής δεν συνίσταται σε σπυράκια που βρίσκονται κοντά στα μάτια η τα ρουθούνια.

Ακόμη μπορούμε να παρασκευάσετε και μια άλλη μάσκα με βάση την ασπιρίνη, την οποία θα εφαρμόσετε σε ολόκληρη την περιοχή του προσώπου με σπυράκια.

Αναμειγνύετε, όπως και προηγουμένως, 1 ταμπλέτα ασπιρίνης με 1 κουταλάκι γλυκού νερού. Ανακατεύετε καλά την πάστα με 1 κουταλιά είτε γιαουρτιού, είτε ελαιόλαδου, είτε αλόε βέρα.

Την απλώνετε στα σημεία με τα σπυράκια, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια, αφήνετε να δράσει για 15 με 20 λεπτά και ξεπλένετε με άφθονο, χλιαρό νερό.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr

You may also like