Μήπως το ίδιο σας το σπίτι “σαμποτάρει” το δέρμα σας;

Καθαρίζετε, απολεπίζετε και ενυδατώνετε το δέρμα σας, με τον σωστό τρόπο, αποφεύγοντας τις σκληρές φόρμουλες που μπορεί να το τραυματίσουν. Η ρουτίνα φροντίδας του δέρματος είναι άψογη και το δέρμα σας είναι στα καλύτερά του. Μη βιάζεστε. Υπάρχει μια πιθανότητα όλες οι προσπάθειες φροντίδας του δέρματός σας να είναι μάταιες και το δέρμα σας να μποϊκοτάρεται μυστικά. Παρακάτω, θα δούμε πέντε καθημερινά αντικείμενα στο σπίτι μας που μπορεί να καταστρέφουν το δέρμα μας, χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

#1Έχουμε ξαναπεί πως τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να οδηγήσουν σε διάφορα ξεσπάσματα του δέρματος, με τον ίδιο τρόπο που μπορεί και μια βρώμικη μαξιλαροθήκη. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ακόμη περισσότερα βακτηρίδια στο τηλέφωνό σας που συσσωρεύονται μέσα στην ημέρα. Καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, τα χέρια μας έρχονται σε επαφή με τόσα πολλά πράγματα – από τις πόρτες μέχρι τα στυλό και τα πληκτρολόγια που είναι δύσκολο να τα απαριθμήσουμε. Όλα αυτά έχουν βακτήρια και μπορούν να μεταφερθούν από τα χέρια μας στο πρόσωπό μας. Προσπαθείτε να καθαρίζετε την οθόνη του κινητού σας καθημερινά με κάποιο αντιβακτηριδιακό πανάκι, ή έστω χρησιμοποιείτε handsfree ώστε να μην έρχεται σε επαφή με το πρόσωπό σας.

#2 Αφού χρησιμοποιήσουμε ένα πινέλο του μακιγιάζ, αυτό που μένει πίσω, εκτός από τις χρωστικές, είναι και λιπαρότητα αλλά και νεκρά κύτταρα. Τα πινέλα του μακιγιάζ, είναι από τις σημαντικότερες εστίες μικροβίων γιατί είτε μένουν κλεισμένα σ’ένα σκοτεινό νεσεσέρ είτε έρχονται σε επαφή με τον αέρα και τη σκόνη, μπορούν να δημιουργήσουν φοβερά δερματολογικά προβλήματα. Επομένως, την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε, όλα αυτά θα μεταφερθούν στο πρόσωπό σας. Βεβαιωθείτε ότι τα καθαρίζετε τακτικά, ακόμα και αν δεν μιλάμε για πλήρη αφαίρεση του χρώματος.

#3 Οτιδήποτε μεταφέρει βρωμιά και λιπαρότητα στο δέρμα μας – όπως η μαξιλαροθήκη – μπορεί να οδηγήσει σε ακμή και ερεθισμούς του δέρματος. Αυτό ονομάζεται μηχανική ακμή, ένας τύπος ακμής που είναι το αποτέλεσμα των υλικών ή των αντικειμένων που αγγίζουν το πρόσωπό μας. Όταν δεν αλλάζουμε συχνά τη μαξιλαροθήκη μας, κινδυνεύουμε να δημιουργήσουμε υπολείμματα προϊόντων, ακαθαρσιών, νεκρά κύτταρα, λιπαρότητα και οτιδήποτε άλλο από το περιβάλλον που θα μπορούσε να έρθει σε επαφή με το δέρμα μας και να μεταφερθεί σε αυτό. Φροντίστε να αλλάζετε την μαξιλαροθήκη σας κάθε δεύτερη εβδομάδα ή όταν έχετε αφαιρέσει κάποιο πολύ βαρύ μακιγιάζ.

#4 Τα βρώμικα σεντόνια, οι κουβέρτες, οι πετσέτες, τα κασκόλ – οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με το δέρμα – μπορεί να οδηγήσει σε δερματικά προβλήματα. Είναι πιθανό μερικοί άνθρωποι να είναι λιγότερο επιρρεπείς και ευαίσθητοι, και έτσι το συχνό πλύσιμο των σεντονιών τους μπορεί να μην είναι τόσο αναγκαίο. Αλλά αν το κάνετε, είναι σίγουρο πως θα νιώσετε μια αίσθηση ανανέωσης.

You may also like