Μαθήματα Δύναμης: Γυναίκες με μαστεκτομή ποζάρουν με μαγιό, από την Ελ. Σπυράκη

monokini-6Λένε πως «ότι σε πληγώνει σε κάνει πιο δυνατό», αφού αυτομάτως η άποψη στην οποία στηριζόσουν μέχρι πρότινος αλλάζει και την θέση της παίρνει η «επιθυμία για ζωή» και η σωστή λήψη αποφάσεων που θα σε οδηγήσει σε αυτό που σου έλειπε μέχρι τώρα.

Για κάποιους το ζήτημα «ζωή» αποτελεί κύριο λόγο καθημερινού αγώνα, καθώς η έλλειψη υγείας είναι αρκετή για να αλλάξει την ροή των πραγμάτων ενός ατόμου και γιατί όχι την κοσμοθεωρία του ολόκληρη.

Βέβαια οι γυναίκες- ηρωίδες που βλέπουμε στις φωτογραφίες, είναι το μέγιστο παράδειγμα μίμησης, στο οποίο πολλοί και πολλές θα έπρεπε να “πατήσουν”, συνειδητοποιώντας πως η ζωή μπορεί να κρύβει αλλαγές, ευχάριστες και δυσάρεστες, αυτό όμως δεν σημαίνει πως έφτασε το «τέλμα», ακόμη και αν η αλλαγή αυτή φέρεται ως… “καρκίνος του μαστού”.

Ένα υπέροχο φωτογραφικό project, δημιουργήθηκε εν όψει του καλοκαιριού για να θυμίσει ότι όλες οι γυναίκες που έχουν υποστεί μαστεκτομή μπορούν να συνεχίσουν με πίστη κι αξιοπρέπεια την ζωή τους.
monokini-4 monokini-7

Η Φινλανδική ομάδα σχεδιαστών μόδας Monokini σχεδίασε, λοιπόν, για πρώτη φορά μαγιό για γυναίκες με ένα στήθος, τα οποίa απευθύνονται μόνο στις πολύ θαρραλέες και δυνατές γυναίκες, με το σύνθημα ότι δεν χρειάζεται πλέον να κρύβουν τα σημάδια τους. Οι σχεδιαστές υποστηρίζουν ότι “Σκοπός μας είναι να σπάσουμε τα ταμπού της κοινωνίας απέναντι σε αυτές τις γυναίκες, οι οποίες αναγκάζονται να κρύβονται για να μην σοκάρουν”.

You may also like