Με άνεση και χιούμορ ο Ομπάμα…..

Τα γέλια των θαμώνων ενός εστιατορίου στο Ορλάντο προκάλεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, όταν αστειευόμενος ρώτησε ένα αγόρι, το οποίο έχει γεννηθεί -όπως και ο ίδιος- στη Χαβάη, εάν έχει πιστοποιητικό γέννησης.

Στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Αμερικανός πρόεδρος επισκέφθηκε ένα γεμάτο κόσμο εστιατόριο στο Ορλάντο. Κάποια στιγμή πλησίασε ένα τραπέζι 10 ατόμων, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά. Μια γυναίκα τού είπε τότε ότι ένα από τα παιδιά έχει γεννηθεί στη Χαβάη.

«Γεννήθηκες στη Χαβάη; ‘Εχεις πιστοποιητικό γέννησης;», ρώτησε ο Ομπάμα το αγόρι προκαλώντας τα γέλια των παρευρισκομένων.

Ορισμένοι υπερσυντηρητικοί κύκλοι αμφισβητούν τον τόπο γέννησης του Ομπάμα από το 2007, όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία.

Για να τους κάνει να σωπάσουν ο Ομπάμα έδωσε από τότε στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό γέννησής του, σύμφωνα με το οποίο έχει γεννηθεί στις 4 Αυγούστου του 1961 στη Χονολουλού της Χαβάης, δηλαδή σε έδαφος των ΗΠΑ, όπως απαιτεί το Σύνταγμα για τους προέδρους της χώρας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr

You may also like