Μηνύματα ειρήνης, ελπίδας, συμφιλίωσης και αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο!

Τη Γέννηση του Θεανθρώπου γιορτάζουν εκατομμύρια πιστοί σε όλο τον κόσμο. Παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης, ελπίδας, συμφιλίωσης και αλληλεγγύης έστειλαν οι θρησκευτικοί ηγέτες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έστειλε μήνυμα ελπίδας για μια νέα αρχή που συμβολίζει η γέννηση του Θεανθρώπου και αλληλεγγύης για τον πλησίον που έχει ανάγκη, ενώ τόνισε ότι ο λαός μας γνωρίζει να επιβιώνει σε δύσκολους καιρούς και η Εκκλησία συμβάλλει και θα συμβάλλει όπως μπορεί για τη στήριξη των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας.

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’, πνευματικός ηγέτης εκατομμυρίων καθολικών σε όλο των κόσμο, με μήνυμά του, προέτρεψε τους ανθρώπους να βρουν χώρο για το Θεό μέσα σε αυτόν τον γρήγορο ρυθμό της ζωής τους, που είναι γεμάτος από τις νέες τεχνολογικές συσκευές.

Ενώπιον 10.000 πιστών εντός της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου και εκατομμυρίων στην τηλεόραση, ο Πάπας χαρακτήρισε τη βία στο όνομα του Θεού, μια «ασθένεια» της θρησκείας.

Τη Δευτέρα, παραμονή Χριστουγέννων, χιλιάδες πιστοί χριστιανοί απ’ όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στη Βηθλεέμ για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στην πόλη όπου, σύμφωνα με την Αγία Γραφή, γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός.

«Από τον ιερό αυτό τόπο, καλώ τους πολιτικούς και τους ανθρώπους καλής θέλησης, να εργαστούν αποφασιστικά για ένα σχέδιο ειρήνης και συμφιλίωσης που να αγκαλιάζει την Παλαιστίνη και το Ισραήλ, τη Μέση Ανατολή», είπε στα αραβικά ο κορυφαίος πνευματικός ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στους Αγίους Τόπους, ο αρχιεπίσκοπος Φουάντ Τβάλ.

Πηγή: http://www.nooz.gr

You may also like