Μ.Βρετανία : Υιός και 3,8 κιλά, ο 3ος κατά σειρά διάδοχος του βασιλικού θρόνου

36215e1dae897319277402532d56e76fΔεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στο γεγονός με το οποίο ασχολήθηκαν όλα τα μέσα ενημέρωσης ανά τον κόσμο!
Μετά από ώρες αναμονής κι “ανυπομονησίας” για τον βρετανικό λαό, καθώς χιλιάδες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το παλάτι, περιμένοντας την επίσημη ανακοίνωση, η δούκισσα Κέιτ Μίντλετον έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγόρι έφερε στη ζωή, και είναι κι αυτή καλά στην υγεία της.

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε ευτυχέστεροι», δήλωσε ο πατέρας πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Το βρέφος, τρίτος στη σειρά διάδοχος για τον βρετανικό θρόνο, έχει βάρος περίπου 3,8 κιλά. Έως τώρα δεν έχει ανακοινωθεί το όνομα του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το βρέφος γεννήθηκε στις 16:24 το απόγευμα τοπική ώρα, δηλαδή περίπου 10 ώρες μετά την εισαγωγή της Κέιτ Μίντλετον στο νοσοκομείο St Mary’s, ωστόσο η γέννηση ανακοινώθηκε με καθυστέρηση περίπου τεσσάρων ωρών.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι παρών στη γέννα ήταν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ και τα υπόλοιπα μέλη των δύο οικογενειών ενημερώθηκαν και είναι χαρούμενοι με την είδηση, καθώς και ότι μητέρα και βρέφος χαίρουν άκρας υγείας και θα παραμείνουν τη νύχτα στο μαιευτήριο.

Σύμφωνα με δηλώσεις βοηθών της βασιλικής οικογένειας, στόχος του ζεύγους είναι να μεγαλώσουν το αγόρι όσο πιο «φυσιολογικά» γίνεται.

Την χαρά τους για τη γέννηση του βρέφους διεμήνυσαν ο πρίγκιπας Κάρολος και ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος και χαρούμενος που γίνομαι παππούς για την πρώτη φορά», ανακοίνωσε ο πρίγκιπας Κάρολος.

b30929971c2502454a5a7c273a2c78b0«Είμαι πανευτυχής για τον δούκα και τη δούκισσα, τώρα που γεννήθηκε ο υιός τους. Ολόκληρη η χώρα θα γιορτάσει», σχολίασε ο πρωθυπουργός Κάμερον.

Τη χαρά του για τη γέννηση του βρέφους εξέφρασε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με τη σύζυγό του Μισέλ.

Σε ό,τι αφορά την πιο… υλική πλευρά των πραγμάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα του οικονομικού πρακτορείου Bloomberg, η γέννηση του διαδόχου αναμένεται να αποφέρει περίπου 375 εκατομμύρια δολάρια στην οικονομία της Βρετανίας.

Παρά ταύτα, άλλοι αναλυτές, τους οποίος επικαλείται η εφημερίδα Wall Street Journal, εκτιμούν πως τα… κέρδη από τη γέννηση του διαδόχου θα είναι μικρά και προσωρινά.

Πηγή:ΣΚΑϊ /

You may also like