“Ξενώνας Περιβολάκι”: Εκεί που το βουνό θυμίζει καλοκαίρι…


Κι όμως, το ελληνικό καλοκαίρι δε σημαίνει μόνο νησιά και θάλασσα αλλά και βουνίσιες ομορφιές και ήσυχους παραδείσους σε ορεινά θέρετρα της χώρας για μεγαλύτερη αίσθηση αναζωογόνησης και ηρεμίας.

Για φέτος επιλέξαμε το νομό Γρεβενών έχοντας ακούσει τόσα και τόσα για τις τα απέραντα δάση της οροσειράς της Πίνδου, για τη Βάλια Κάλντα και τα αλπικά λιβάδια, τα φαράγγια, τα θολωτά γεφύρια, τα ονομαστά Βλαχοχώρια αλλά και τα ορεινά ρέματα της περιοχής, τις λίμνες και τα ποτάμια του. Ξεχωρίσαμε το χωριό Περιβολάκι στην καρδιά του μοναδικού ελατοδάσους του νομού, στο πιο γραφικό ίσως κομμάτι των Γρεβενών. Το χαρακτηριστικό του πανέμορφου, πνιγμένου στα έλατα, αυτού χωριού είναι τα σπίτια με τις ξύλινες τριγωνικές στέγες που προσθέτουν περαιτέρω στην αλπική ατμόσφαιρα της περιοχής.

Δίπλα στην καταπράσινη φυσική πλατεία με τα παραδοσιακά της κιόσκια λειτουργεί για πρώτη χρονιά ο Ξενώνας Περιβολάκι, ένα ορεινό καταφύγιο χτισμένο με παραδοσιακά υλικά κατασκευής, τοπική πέτρα και ξύλο. Τα δωμάτιά του, σε αποχρώσεις της μέντας, της βανίλιας και του κοραλλιού, επενδυμένα με ξύλο και ντυμένα με πλούσια ζεστά υφάσματα και χαλιά, σας περιμένουν να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στη δική σας αρμονία.

Μένοντας στο Περιβολάκι θα απολαύσετε τη μαγεία της Φύσης όλες τις εποχές του χρόνου – μπορείτε να περπατήσετε στα κατάφυτα δασικά μονοπάτια του όρους Όρλιακα που ξεκινούν από το χωριό, να ορειβατήσετε στον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα, να επισκεφθείτε τα ιστορικά Βλαχοχώρια και το χειμώνα να εκδράμετε για σκι στην αλπική Βασιλίτσα …

Ξενώνας Περιβολάκι
51100 Γρεβενά
τηλ: 24620 81141
κιν: 6945 238649
fax: 24620 81923
e-mail: [email protected]
http://www.perivolaki.gr/

You may also like