Οι σχεδιαστές που θα πρέπει να προσέξετε!, από τη Λίνα Γριβογιάννη

Couture-lede-640x420Η μόδα για κάποιους είναι κάτι και κενό και άνευ σημασίας, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι ακόμα και ο καθημερινός συνδυασμός των ρούχων που φορούν είναι μόδα. Για κάποιους άλλους, πάλι, η μόδα είναι τέχνη, δημιουργία και κάθε σχεδιαστής αποτελεί έναν καλλιτέχνη που είναι εδώ για να μας καταπλήξει. Για αυτό και εμείς βρήκαμε έξι από αυτούς που κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους…

Το Παρίσι θα μπορούσε να είναι το σπίτι σε μια κληρονομιά των παραδοσιακών δασκάλων σε ότι αφορά στην «Haute Couture», αλλά φαίνεται ότι, τον τελευταίο καιρό, η πόλη έχει λάβει γνώση των πειραματικών και πρωτοποριακών δυνατοτήτων του που επικρατούν, έτσι το Λονδίνο αυτή τη φορά είχε τα δικά του «αστέρια» στην Εβδομάδα Μόδας.

Van-Herpen-HC-RS13-0379-300x451

Iris Van Herpen
Με μία γεμάτη πρώτη σειρά, η δαιμόνια σχεδιάστρια με ρούχα ,στη πιο πρόσφατη 3D παρουσίαση τους ,τυπωμένα να συναρμολογούνται στη συλλογή της. Η κολεξιόν της φαίνεται να είναι αφιερωμένη στην αναδημιουργία της φύσης (στο νερό που πέφτει, την ηλεκτρική ενέργεια). Δεν είναι, λοιπόν, περίεργο ότι η Bjork και Grimes είναι οπαδοί της.

 

 

 

Jarrar-HC-RS13-2955-300x451Bouchra Jarrar
Έπειτα από την αναχώρηση της από τον οίκο Balenciaga για να ξεκινήσει τη δική της σειρά, η Bouchra έχει αναπτύξει μια μοναδική αισθητική. Το military συναντά την εύθραυστη θηλυκότητα μαζί με λουριά από μετάξι. Δεν είναι καθόλου άσχημο σαν πρόταση, αντίθετα είναι άκρως βολική και πρωτότυπη.

 

 

Hediprasetyo-HC-RS13-2973-300x451Didit Hediprasetyo
Η ινδονησιακή σχεδιάστρια δημιουργεί ρούχα για τους ανθρώπους των πόλεων που τα αναμειγνύει έξυπνα με ένα Grecian goddess chic στοιχείο, μαλακά ζέρσεϊ, μπουφάν και παραδοσιακά ιαπωνικά σανδάλια από λακαρισμένο ξύλο. Είναι ένας σταθερός οπαδός της αληθινής κομψότητας που τον αναμειγνύει με τον μινιμαλισμό κάνοντας τέχνη και καταφέρνει να βρίσκει απήχηση σε μεγάλα πλήθη.

Yiqing-Yin-FW-12-13
Yiqing Yin
Είναι ο υπερρεαλιστικός σχεδιαστής με gothic υπονοούμενα. Τα σχέδια με κινέζικα μοτίβα «παίζουν» σε αντίθεση με την πολυτελή προέλευση των πρώτων υλών…Η ανάμιξη μιας γούνα και με «χορδές» από μαλλί, για ένα αποτέλεσμα wee .

Rad-Hourani-HC-RS13-1065-300x451Rad Hourani
Η καναδή σχεδιάστρια εφαρμόζει ένα εμπορικό σήμα unisex pret-à-porter για haute couture: ένας τέλειος συνδυασμός από πιέτες και πτυχώσεις, πολλές μέχρι τον αστράγαλο ψηλοτάκουνες μπότες και δημιούργησε περίπλοκα στρώματα.

 

 

 

 

haute-couture-christophe-josse-27-01-2009-9807_LChristophe Josse
Η νοσταλγική διάθεση του Josse για τη βικτοριανή εποχή, καθώς και τη δεκαετία του ’60 είναι έντονη… Μετατρέπει την πασαρέλα σε κήπο άλλου προηγούμενου αιώνα, ομορφαίνοντας με κλασικές σιλουέτες και με διακριτικό τρόπο το χώρο αλλά με πολυτελή υλικά. Σκεφτείτε τα φορέματα αυτά σε μια στροφή και δείτε τα με μια διαχρονική ματιά.

You may also like