Ο Καρκίνος της αίσθησης και της διαίσθησης, από την Χρ. Θεοχάρη

Με κυρίαρχο πλανήτη του την πανέμορφη, μυστηριώδη, ευαίσθητη αλλά και σκοτεινή Σελήνη, το 4ο ζώδιο του αστρολογικού κύκλου, ο διαισθητικός, γλυκός και αισθησιακός Καρκίνος αντιμετωπίζει τη ζωή σαν μια θάλασσα, βουτώντας βαθιά στα κύματά της. Οι αισθήσεις του τον παρασύρουν πολλές φορές σε περιπέτειες αλλά και κυριαρχούν ως βασικό κριτήριο επιλογής σχέσεων και ανθρώπων. Το συναίσθημα είναι εκείνο που τον καθορίζει, και η διαίσθηση εκείνη που τον βοηθάει να προχωρήσει και να κάνει τις καθοριστικές επιλογές στη ζωή του.
Η μνήμη του έχει μάθει να «αποθηκεύει στο σκληρό» τις αναμνήσεις, ακόμη και τα πιο μικρά τραύματα και να συνδέει ανθρώπους, μέρη και γεγονότα με αυτά.

Ο Καρκίνος εκπροσωπεί τον 4ο οίκο κι έτσι η έμφαση είναι στο σπίτι,την οικογένεια, τις κάθε είδους «ρίζες» μας, τη σύνδεση που έχουμε με τους γονείς, τα παιδικά μας βιώματα., τις αναμνήσεις (αρνητικές ή θετικές).

Οι κλασικοί Καρκίνοι, χρειάζονται σπρώξιμο για να φύγουν από την εστία, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ενώ ψάχνουν πάντα μια μαμά που θα τους φροντίζει, ή παίρνουν οι ίδιοι με χαρά αυτό το ρόλο.
Οι άντρες Καρκίνοι είναι πολύ καλοί εραστές, μαζί με τους Ζυγούς και τους Σκορπιούς ενώ θα γίνουν αφοσιωμένοι οικογενειάρχες, χωρίς όμως να λείψει η πιθανή, περιστασιακή απιστία.
Από τον σκοτεινό Φραντς Κάφκα, μέχρι τον υπέροχο ηγέτη Νέλσον Μαντέλα, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον γιο της πρίγκηπα Γουίλιαμ, την μοναδική Φρίντα Κάλο, τον γλυκό, μελαγχολικό συγγραφέα του Μικρού Πρίγκηπα Antoine de Saint-Exupéry, τον αξέχαστο Ρόμπιν Γουίλιαμς και τον γοητευτικό Χάρισον Φορντ, όλοι είναι μοναδικοί και πολύ ακτινοβόλοι.
Οι Καρκίνοι είναι γεννημένοι καλλιτέχνες και γεννημένοι να φροντίζουν και να προσέχουν τους άλλους.

Τους χαρακτηρίζει η ευαισθησία, η τρυφερότητα, ο συναισθηματικός πλούτος, οι συχνές μεταβολές στη διάθεση αλλά και η ανασφάλεια και η δυσπιστία. Όλα τα γεγονότα τον επηρεάζουν σε βάθος-εγγράφονται στον «σκληρό τους δίσκο» έντονα και οριστικά. Αποζητούν την αποδοχή των άλλων και επηρεάζεται πολύ από την γνώμη που έχουν οι άλλοι για εκείνον. Τον πειράζει πολύ όταν τον σχολιάζουν αρνητικά.

zodiac__cancer_by_karo_designΔεν εμπιστεύεται εύκολα και δύσκολα αφήνει κάποιον/κάποια να μπει στην ζωή του. Μπορεί να γίνει εγωιστής και συμφεροντολόγος, κυρίως λόγω ανασφάλειας και έλλειψης εμπιστοσύνης, ενώ μπορεί να μάθει να κουτσομπολεύει και να κριτικάρει, ως μέσο άμυνας.Είναι όμως πρακτικοί και προσγειωμένοι όταν χρειάζεται, και πολύ καλοί επιχειρηματίες και γενικότερα καλή στη διαχείριση χρημάτων.
Το πρώτο από τα ζώδια του Καλοκαιριού, ο Καρκίνος μοιάζει με γλυκιά καλοκαιρινή νυχτιά: απαλός, γλυκός, γοητευτικός, σιγανός και παράλληλα έτοιμος να σου χαρίσει την πιο όμορφη ανάμνηση.
Τα τελευταία χρόνια, με τα τετράγωνα Άρη Ουρανού και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, οι Καρκίνοι ζουν δύσκολες, μεταμορφωτικές στιγμές. Το καλοκαίρι αυτό, είναι πολύ καλύτερο από πολλές απόψεις, ειδικά ο Αύγουστος με την Αφροδίτης στην Παρθένο που τους κάνει ένα ωραίο εξάγωνο, μαζί με τον Δία, που μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου, τους ευνοεί ακόμη, ειδικά τους Καρκίνους του 3ου δεκαημέρου.

 

Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like