Ο οίκος Burberry άλλαξε logo μετά από σχεδόν 20 χρόνια

Thomas Burberry ήταν μόλις 21 ετών όταν ίδρυσε το 1856 το διάσημο brand μόδας στο Basingstoke στο Hampshire. Δύο από τις μεγαλύτερες συνεισφορές του στον κόσμο της μόδας είναι το ύφασμα gabardine (1879) και το σχέδιο Tielocken που αποτέλεσε την αρχή για τις καμπαρντίνες που έχουμε σήμερα. Το 1924, δημιουργήθηκε το Nova Check-το πιο αναγνωρίσιμο print της εταιρείας- που υιοθέτησαν στη ντουλάπα τους μεγάλες προσωπικότητες της εποχής, όπως η Audrey Hepburn και o Humphrey Bogart.

Τώρα κι εν έτει 2018, η Burberry αποφάσισε να αλλάξει το χαρακτηριστικό της μονόγραμμα και στη θέση του παλαιού να υιοθετήσει ένα νέο και διαφορετικό με τα αρχικά «TB» .

Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν 20 χρόνια που η εταιρεία αλλάζει το logoτης, μετά το προηγούμενο που είχε σχεδιάσει ο Fabien Baronτο 1999. Το logo είναι εμπνευσμένο από αυτό του 1908 και φυσικά το μονόγραμμα του Thomas Burberry. Στη σύλληψη και δημιουργία του νέου σχεδίου συμμετείχε και ο γνωστός art director Peter Saville, που πρόσφατα συνεργάστηκε με τον Calvin Klein.

«Ο Peter είναι μία από τις μεγαλύτερες ιδιοφυΐες σχεδίου. Είμαι τόσο χαρούμενος που συνεργαστήκαμε μαζί για να φανταστούμε ξανά τη νέα οπτική γλώσσα για τον οίκο.», είπε ο Tisci.

Την αποκάλυψη έκαναν μέσω των λογαριασμών τους στο Instagram, η Burberry και ο Riccardo Tisci, που διαδέχθηκε τον Christopher Bailey στο ρόλο του chief creative officer της Burberry. Η δημοσίευση συνοδεύτηκε κι από το hashtag #newera, που υποδεικνύει ότι ο κλασικός οίκος ξεκινάει ένα ταξίδι σε μία νέα εποχή, μακριά από το αγαπημένο αλλά παλιό novacheck.

 

You may also like