“Ο τελευταίος χορός” της Victoria Hislop

p226366Μέσα από δέκα δυνατά διηγήματα, η Victoria Hislop μας ταξιδεύει στους πολύβουους δρόμους της Αθήνας και στις πλατείες των ελληνικών χωριών σκιαγραφώντας αξέχαστους χαρακτήρες.

Υπόθεση
Από έναν μοναχικό ιερέα και μια μητέρα που μάχεται, έως έναν ανεπιθύμητο ξένο και ένα γαμπρό που ανησυχεί για τις αναμνήσεις του. Αυτές οι γλυκόπικρες ιστορίες αγάπης και πίστης, χωρισμού και συγχώρεσης, γραμμένες απ’ τη μοναδική πένα της Victoria, θα σας συντροφεύουν για καιρό.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα…
Η Victoria Hislop σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στην Οξφόρδη. Πριν γίνει συγγραφέας ασχολήθηκε με τις εκδόσεις, τις δημόσιες σχέσεις και τη δημοσιογραφία.
Το πρώτο της μυθιστόρημα, “Το Νησί”, παρέμεινε στην πρώτη θέση της λίστας best seller των Sunday Times επί οκτώ εβδομάδες και έχει πουλήσει πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.
Συμμετείχε επίσης ως σύμβουλος σεναρίου στην τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος στην Ελλάδα, μια σειρά 26 επεισοδίων που κατέγραψε πρωτοφανή ύψη τηλεθέασης. Ανακηρύχθηκε Πρωτοεμφανιζόμενη Συγγραφέας της Χρονιάς στα βραβεία Galaxy British Book Awards 2007, ενώ στην πρώτη θέση των πωλήσεων ανέβηκε και το δεύτερο μυθιστόρημά της Ο Γυρισμός.
Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 30 γλώσσες.

 

Τα τελευταία χρόνια η βρετανίδα συγγραφέας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα μας. Κάθε νέο βιβλίο της συνιστά εκδοτικό γεγονός και αποκτά τη μέγιστη δυνατή προβολή σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα ζητήθηκε από τον ΕΟΤ η συνδρομή της  για την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό. Αγαπάει πολύ τη χώρα μας και το δείχνει συνέχεια, κατ’ αρχάς επιλέγοντας ελληνικά θέματα για τις ιστορίες της.
Οι ήρωες των διηγημάτων είναι γήινοι, φέρνουν νοσταλγία και αισθάνεσαι ότι μπορείς να τους σφίξεις το χέρι. Θα μπορούσαν να είναι συγγενείς ή φίλοι μας που μας εξομολογούνται τις ιστορίες τους.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδ. ΔΙΟΠΤΡΑ

You may also like