Ο CEO της Levi’s απαντά στο αν πρέπει να πλένουμε τα jeans μας

Το κάθε ρούχο θέλει και διαφορετική περιποίηση, ειδικά όσον αφορά στον τρόπο πλύσης και καθαρίσματός του. Αν είναι μπλούζα ή φόρεμα, suede ή βαμβακερό, κάθε ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του μπορεί να αποτελέσει παράγοντα που να επηρεάσει στον τρόπο με τον οποίο θα χρειαστεί να το χειριστούμε. Το τζην, για παράδειγμα, είναι κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας που πολλές φορές έχει αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων σχετικά με το αν πρέπει να πλυθεί στο πλυντήριο και το πόσο συχνά ενδείκνυται.

Ο CEO μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες τζην στον κόσμο, της Levi’s, Chip Bergh, που λατρεύει το συγκεκριμένο είδος ρούχου, είχε δηλώσει ότι στα 10 χρόνια που φορούσε το αγαπημένο του τζην δεν το είχε τοποθετήσει ποτέ μέσα σε πλυντήριο. Αντ’ αυτού, επιλέγει το τοπικό καθαρισμό και, στην περίπτωση που δημιουργηθεί κάποιος λεκές.

Τώρα, πέντε χρόνια μετά την παραπάνω δήλωση, ο Bergh έκανε μία δήλωση στο CNN, κατά την οποία υπογράμμισε τη σημασία που έχει το να μην πλένουμε τα τζην μας.

“Εάν μιλήσεις στους πραγματικούς λάτρεις του denim, όλοι θα συμφωνήσουν ότι δεν πρέπει να βάζεις ποτέ τα τζην σου στο πλυντήριο.

Εγώ καθαρίζω τοπικά τα τζην μου όποτε χρειάζονται πλύσιμο. Στη χειρότερη περίπτωση, τα πλένω στο χέρι. Και το κάνω μόνος μου. Δηλαδή, λατρεύω τα τζην μου και τα προσέχω πάρα πολύ”

Αν, όμως, ανησυχείτε για τη συσσώρευση μικροβίων, η CEO συνιδρύτρια του brand Branch Basics, Kelly Love, δηλώνει ότι και μόνο η έκθεση στον ήλιο είναι αρκετή για να σκοτώσει οποιονδήποτε ανθυγιεινό μικροοργανισμό.

You may also like