Ο Daniel Radcilff σου διαβάζει… Harry Potter!

Τον γνωρίσαμε μέσα από τα βιβλία της και τον λατρέψαμε, μικροί και μεγάλοι, ακόμη περισσότερο χάρη στις ταινίες! Ο Harry Potter κι ο κόσμος του είναι πια ένα παγκόσμιο λογοτεχνικό (κυρίως) φαινόμενο με εκατομμύρια fans ανά τον κόσμο που είναι έτοιμοι να αγκαλιάσουν κάθε νέο project. Η αρχή έγινε με το “Harry Potter And The Philosopher’s Stone”, το πρώτο βιβλίο της σειράς από όπου και γνωρίσαμε για πρώτη φορά το μικρό μάγο. Η “Φιλοσοφική Λίθος”, όπως μας συστήθηκε στην Ελλάδα το πρώτο βιβλίο της σειράς, είναι κι η αρχή της νέας πρωτοβουλίας της συγγραφέως J. K. Rowling σε συνεργασία με την audio streaming πλατφόρμα Spotify.

          Από τις 5 Μαΐου είναι διαθέσιμο στο Spotify το podcast “Harry Potter At Home: ReadingsHarry Potter And The Philosophers Stone και στο πρώτο επεισόδιο ακούμε την ανάγνωση του πρώτου κεφαλαίου του βιβλίου. Η έκπληξη έρχεται όταν μας συστήνεται ο αναγνώστης που δεν είναι άλλος από τον Daniel Radcliffe, τον ηθοποιό που ταυτίστηκε από τα δώδεκά του χρόνια με το “Αγόρι που έζησε”.

          Με αφορμή το lock down που εξακολουθεί να είναι σε ισχύ σε πολλές χώρες του κόσμου, το Harry Potter At Home είναι ένα θυγατρικό project του website WizardingWorld . Στόχος του podcast είναι η απασχόληση αλλά και η ψυχαγωγία των παιδιών που μένουν σπίτι. Έτσι κάθε εβδομάδα κι ένας διαφορετικός ηθοποιός ή guest θα διαβάζει κι από ένα κεφάλαιο του βιβλίου. Ποιοι θα είναι αυτοί; Για την ώρα είναι επιβεβαιωμένο πως θα ακούσουμε τις φωνές των Dakota Fanning, Stephen Fry (ο οποίος είχε ηχογραφήσει και τα audiobooks του Harry Potter), ο Eddie Redmayne (aka ο Newt Scamander των “Fantastic Beasts”), η ηθοποιός Noma Dumezweni (είχε υποδυθεί την Hermione στην παράσταση “Harry Potter AndThe Cursed Child”) αλλά και ο David Beckham!

          Κι επειδή σας έχω αδυναμία, θα σας πω πως με ένα κλικ εδώ  μπορείτε να δείτε τον Daniel Radcliffe να διαβάζει την αρχή της ιστορίας του alter ego του! Αλλά νομίζω πως το podcast κάνει το όλο project πιο ατμοσφαιρικό, τι λέτε;

          Πηγή& photo credits: Variety

You may also like