Ο Gaspard Ulliel είναι ο Yves Saint Laurent

Gaspard Ulliel Yves Saint Laurent Αν κρίνουμε από την φωτογραφία, ο Ulliel είναι άκρως πειστικός στον ρόλο του διοπτροφόρου μόδιστρου που επηρέασε όσο κανείς άλλος τη μόδα στα ’70s και τα ’80s.
Στο πλευρό του στην ταινία που σκηνοθετεί ο Μπερτράν Μπονέλο θα εμφανίζεται η ηθοποιός Λέα Σειντού, η οποία θα υποδύεται την φίλη, μούσα και συνεργάτιδα του σχεδιαστή, Λουλού Φαλέζ.

O σκηνοθέτης Betrand Bonello, βρήκε τον “Yves” του στα μάτια του Γάλλου Gaspard Ulliel που έχει υπάρξει και μοντέλο του οίκου Chanel, καθώς ήταν το πρόσωπο της καμπάνιας για το άρωμα Bleu de Chanel.

Μετά από ένα τεράστιο casting, ο 27χρονος Γάλλος ηθοποιός κρίθηκε κατάλληλος για να υποδυθεί τον Yves Saint Laurent στην επικείμενη ταινία, η οποία θα είναι αφιερωμένη στη σχεδιαστική καριέρα του σχεδιαστή από τη δεκαετία του 1960, μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Ο Ulliel στη Γαλλία έχει συμμετάσχει και πρωταγωνιστήσει σε ταινίες με μεγάλη επιτυχία, όπως «Un long dimanche de fiançailles» με την Audrey Tautou και είχε ενσαρκώσει τον νεαρό Hannibal Lecter στην ταινία Hannibal Rising του 2007. Μάλιστα έχει κερδίσει και δύο βραβεία César.

Η ταινία, που εστιάζει στο διάστημα από την ίδρυση του οίκου Yves Saint Laurent έως τα τέλη της δεκετίας του ’80, στο διάστημα της «παντοκρατορίας» του δημιουργού δηλαδή, γυρίζεται παράλληλα με την ταινία του Τζαλίλ Λεσπέρ, η οποία αναφέρεται στην ερωτική ιστορία ανάμεσα στον μετρ και τον επί δεκαετίες σύντροφό του, Πιερ Μπερζέ.

You may also like