Παρέλαση κακοντυμένων στα Αμερικανικά Βραβεία Μόδας.

Μοιάζει παράδοξο. Κι όμως το ετήσιο λαμπερό gala εξελίχτηκε σε παρέλαση επώνυμων κακοντυμένων που έσπευσαν στο Lincoln Center της Νέας Υόρκης για να τιμήσουν τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Συμβούλιου Αμερικανών Σχεδιαστών Μόδας CFDA και να παρακολουθήσουν από κοντά τη βράβευση των καλύτερων Αμερικανών σχεδιαστών της χρονιάς.
Η διοργάνωση ξεκίνησε με ένα φιλμ που δημιούργησε ειδικά για τη περίσταση η ‘δική μας’ Zoe Cassavetes.

Μεγάλες νικήτριες της φετινής διοργάνωσης αναδέχθηκαν ήταν οι δίδυμες σχεδιάστριες της φίρμας ‘Row’ Mary-Kate & Ashley Olsen που πρωταγωνίστησαν στη κατηγορία womanswear. Ο Billy Reid πηρέ το πρώτο βραβείο στη κατηγορία menswear, ενώ στη κατηγορία καλύτερου σχεδιαστή αξεσουάρ της χρονιάς, διέπρεψε ο αγαπημένος μας Reed Krakoff.
Το περίφημο βραβείο Geoffrey Been για τη συνολική πρόσφορα στην εξέλιξη του σύγχρονου στυλ , απενεμήθη στον Tommy Hilfiger. Το διεθνές βραβείο CFDA δόθηκε στην απούσα από την εκδήλωση Rei Kawakubo του οίκου Comme des Garçons, ενώ το βραβείο του σημαντικότερου fashion icon της χρονιάς, απενεμήθη στον στιλάτο Johnny Depp που μπορεί να έλαμψε δια της απουσίας του, αλλά τίμησε τη διοργάνωση στέλνοντας e-mail από τα πλατό των γυρισμάτων της νέας του ταινίας “The Lone Ranger”.
Οι ειδικές διακρίσεις Swarovski Awards, δόθηκαν στους Joseph Altuzarra, Phillip Lim και Tabitha Simmons που ξεχώρισαν στις αντίστοιχες κατηγορίες γυναίκειας, ανδρικής ένδυσης και αξεσουάρ.
Επάνω από αριστερά: Η πρόεδρος του CFDA Diane von Furstenberg, η σχεδιάστρια Sophie Theallet με την μούσα της ηθοποιό Gretchen Mol, η σχεδιάστρια μόδας Donna Karan με απελπιστικά στενό παντελόνι, ο σχεδιαστής Zac Posen με την ηθοποιό Crystal RennΚάτω από αριστερά Η πρωτοεμφανιζόμενη ηθοποιός Lily Collins με δημιουργία Marchesa, η στυλίστρια της αμερικανικής Vogue Grace Coddington, η κόρη του Tommy Hilfiger, Ally ντυμένη με άχαρη δημιουργία του μπαμπά της και ο υπέρ-εκτιμημένος σχεδιαστής μόδας Olivier Theyskens με τη δίμετρη μούσα του Constance Jablonski.

Κεντρική φωτ. Η σχεδιάστρια μόδας Catherine Malandrino και ο συνάδελφος της Elie Tahari.

 

Από αριστερά: Η κόρη της Isabella Rossellini, Elettra Wiedemann με τη σχεδιάστρια μόδας  Rachel Roy,  η σχεδιάστρια Cynthia Rowley με τη κοσμική Zosia Mamet, η ηθοποιός Dakota Fanning ανάμεσα στους δημιουργούς των κολεξιόν Proenza Schouler, Jack McCollough και Lazaro Hernandez, η κοκκινομάλλα μούσα των φωτογράφων Karen Elson με τη σχεδιάστρια κοσμημάτων Tabitha Simmons.



Ανάμεσα στις ελάχιστες καλοντυμένες εμφανίσεις των CFDA awards, συμπεριλαμβάνονται εκείνες του γοητευτικού σχεδιαστή υποδημάτων Brian Atwood που συνόδευε τη ντυμένη με γαλάζια δημιουργία Valentino, Candice Swanepoel. Ο κουστουμαρισμένος για τη περίσταση Marc Jacobs έφτασε στο event παρέα με τον ‘στενό’ του φίλο, Harry Louis, ο ταλαντούχος Jason Wu φωτογραφήθηκε με τη μούσα του Jessica Stam, ενώ οι μικροσκοπικές νικήτριες της φετινής διοργάνωσης, Mary-Kate και Ashley Olsen της φίρμας ‘Row’ διεκδικήσαν επάξια μια θέση ανάμεσα στις πιο καλοντυμένες του gala.
Εύσημα αξίζουν για τις φροντισμένες εμφανίσεις της Mandy Moore και της Solange Knowles που έλαμπε φορώντας ένα κατακίτρινο φόρεμα Marni. Η ηθοποιός Jacquelyn Jablonski φόρεσε δημιουργία του Tommy Hilfiger ενώ ο σχεδιαστής πόζαρε με το βραβείο του, παρέα με τη σύζυγο του Dee. Από τις πιο κομψές εμφανίσεις της βραδιάς, ήταν εκείνη της εξωτικής Devon Aoki, που έκλεψε τις εντυπώσεις ντυμένη με δημιουργία των Alice + Olivia.

You may also like