ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ;

Είναι φορές που κανένα conditioner ή καμία μάσκα μαλλιών δεν μπορεί να δώσει το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε στα μαλλιά μας. Ίσως έχουν αποκτήσει παραπάνω ξηρασία λόγω της επεξεργασίας βαφών κάθε μήνα ή της έλλειψης περιποιήσης λόγω βιασύνης. Τα μαλλιά τείνουν να είναι γενικώς ξηρά με αποτέλεσμα να είναι πολύ εύκολο συγχρόνως να σπάνε. Τι είναι ιδανικό για κάθε τύπο μαλλιών και τι είναι αυτό που θα καταφέρει να τα ζωντανέψει ξανά μετά από μια περίοδο μακράς ταλαιπωρίας;

Έλαιο  Neem

 Το δέντρο neem στην Ινδία αντιμετωπίζεται ως πανάκεια για μια μεγάλη ποικιλία παθήσεων. Κάθε μέρος του δέντρου χρησιμοποιείται για θεραπείες, κάτι που δεν συνηθίζεται στα φαρμακευτικά φυτά. Αναφέρεται ότι έχει αντιμικροβιακές, αντιμυκητιακές και αντιπαρασιτικές ιδιότητες και έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία παθήσεων, από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Όταν εφαρμόζεται όμως  στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, το έλαιο neem πιστεύεται ότι δρα κατά της πιτυρίδας εξαλείφοντας τα βακτήρια στην πηγή των νιφάδων. Πολλοί εικάζουν ότι το λάδι neem μπορεί επίσης να ωφελήσει την ανάπτυξη των μαλλιών. Δεν συνιστάται για ιδιαίτερα λεπτά μαλλιά, καθώς μπορεί να τα βαραίνει.

Έλαιο Άγριου Τριαντάφυλλου

Εξαλείφει τη βρωμιά και τα βακτήρια, ενισχύει τους θύλακες της τρίχας, παρέχει υγρασία και καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής. Είναι ιδανικό για όλους τους τύπους μαλλιών ενώ όσοι έχουν ξηρά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά, θα ωφεληθούν περισσότερο από τις μαλακτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες.  Το λάδι άγριου τριαντάφυλλου μπορεί να ενσωματωθεί στη ρουτίνα των μαλλιών σας δύο φορές την εβδομάδα, με τη μορφή θεραπείας ή μάσκας. Εάν προσθέσετε λάδι άγριου τριαντάφυλλου στο σαμπουάν σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε καθημερινά.

Έλαιο Tamanu

Το έλαιο Tamanu προέρχεται από τους σπόρους του δέντρου καρυδιάς Tamanu. Πρόκειται για ένα τροπικό αειθαλές φυτό που προέρχεται από τη Νοτιοανατολική Ασία. Έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα, από πολλά άλλα έλαια, καθιστώντας το ιδιαίτερα ευεργετικό για την αντιμετώπιση του ξηρού δέρματος. Σύμφωνα με έρευνες, το έλαιο, μπορεί να είναι χρήσιμο στη θεραπεία της φλεγμονώδους ακμής. Αποφύγετε αυτό το λάδι εάν είστε αλλεργικοί στους ξηρούς καρπούς, καθώς προέρχεται από ξηρούς καρπούς.

Η υγρασία και η σωστή ενυδάτωση των μαλλιών χαλαρώνει το κεφάλι μας, αφήνοντας την αίσθηση της ελαφρότητας.

Featured image: unsplash.com/@timmossholder

You may also like