Πρώτο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Στην εποχή που η λέξη «ανάπτυξη» και «επιχειρηματικότητα» αποτελούν άπιαστο όνειρο για την ελληνική πραγματικότητα το παρόν δίνουν τα Πανεπιστήμια με τις πρωτοβουλίες και τα καινοτόμα προγράμματα που υλοποιούν.

Μετά από τα πρώτα παραδείγματα που έδωσαν κεντρικά Πανεπιστήμια όπως το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο έρχεται το Πανεπιστήμιο Αιγαίου το οποίο πραγματοποιεί φέτος το 1ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας, το οποίο εντάσσεται στη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου με επικεφαλής τον καθηγητή Βασίλειο Αγγελή.

Η ιδέα ξεκίνησε από την ανάγκη διάδοσης της «επιχειρηματικής κουλτούρας» στους Έλληνες φοιτητές.

Τα έξοδα του 1ου Θερινού Σχολείου Νεανικής Επιχειρηματικότητας καλύπτονται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και καλύπτουν τη διαμονή και μετακίνηση των φοιτητών. Συνολικά δήλωσαν συμμετοχή 90 φοιτητές οι θέσεις όμως είναι μόλις 20. Ωστόσο, υπάρχει η σκέψη λόγω της μεγάλης συμμετοχής να δεχθούν παραπάνω από 20 φοιτητές.

Στόχος του Σχολείου είναι να αποτελέσει πεδίο συνάντησης και συνεργασίας μεταξύ ακαδημαϊκών, επιχειρηματιών και φοιτητών και να προωθήσει στους συμμετέχοντες την ιδέα ότι η επιχειρηματικότητα στηρίζεται αφενός στις δεξιότητες και αφετέρου σε κάποια χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν όπως η τόλμη και η ανοχή σε κίνδυνο.

Ο κ. Αγγελής παραδέχθηκε ότι παρά την κρίση και τη δύσκολη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, υπάρχει φαντασία και διάθεση για επιχειρηματικότητα.

Το 1ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας θα λειτουργήσει από 2 έως 6 Ιουλίου στη Χίο.

Πηγή: http://www.skai.gr

You may also like