Πως να αντιμετωπίσουμε την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα χτυπά τη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών, ανεξάρτητα αν έχουν λίγα ή παραπανίσια κιλά και εμφανίζεται συνήθως στους μηρούς, τους γλουτούς και στην κοιλιά.

Μπορείτε όμως να την μειώσετε και να βελτιώσετε αισθητά την όψη “φλοιού πορτοκαλιού” αρκεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές μας.

Τι είναι με λίγα λόγια η κυτταρίτιδα:

Η εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό. Οφείλεται στην κακή αιμάτωση και στη διόγκωση των λιποκυψελών στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος που εμφανίζεται. Ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του και το δέρμα παρουσιάζει μια εικόνα που μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού. Αποδίδεται στην καθιστική ζωή, τη μειωμένη φυσική δραστηριότητα, την ακατάλληλη διατροφή, σε διαταραχές στην κυκλοφορία του αίματος ή σε ορμονικές διαταραχές, σε κληρονομικότητα, στο κάπνισμα, στη συχνή και μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ.

Τι να κάνετε:

*Προσέξτε τη διατροφή σας, αποφύγετε τις λιπαρές τροφές και προτιμήστε τροφές με λιποδιαλυτική δράση όπως είναι τα αμύγδαλα, τα λιπαρά ψάρια και το αβγό. Επιλέξτε φρούτα με λιγότερη περιεκτικότητα σε φυσικά σάκχαρα όπως εσπεριδοειδή, μήλα και φράουλες.

*Πίνετε πολύ νερό: ή πράσινο τσάι.

*Μειώστε το αλάτι: Όσο περισσότερο νάτριο περιέχει ο οργανισμός σας τόσο αυξάνεται η κατακράτηση υγρών κάνοντας την κυτταρίτιδα πιο έντονη.

*Ασκηθείτε: δώστε έμφαση σε ασκήσεις που εστιάζουν στις “προβληματικές” περιοχές του σώματος σας

*Περπατήστε: Ακόμη και όταν ασκούμαστε το λεμφικό σύστημα, το οποίο συμβάλλει στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα, εξακολουθεί να λειτουργεί με αργό ρυθμό, γεγονός το οποίο επιδεινώνει την κυτταρίτιδα. Ποια είναι η λύση; Να περπατάτε για λίγα λεπτά κάθε ώρα της ημέρας.

*Κάντε μασάζ που επιταχύνει την κυκλοφορία του αίματος καταπολεμώντας την κυτταρίτιδα. Οι κινήσεις να είναι κυκλικές από κάτω προς τα πάνω. Μπορείτε τις κυκλικές κινήσεις μασάζ, να τις κάνετε και με τα χέρια. Αγοράστε μία βούρτσα σώματος, ή ένα σκληρό σφουγγάρι και τριφτείτε πριν κάνετε μπάνιο. Κάντε έντονες κινήσεις στις περιοχές που εμφανίζουν κυτταρίτιδα, αλλά με προσοχή, όχι βίαιη πίεση. Αυτό απομακρύνει από το δέρμα τα νεκρά κύτταρα και ενισχύει την ροή του αίματος στην περιοχή.

You may also like