Πώς μια ταινία άλλαξε την όραση ενός άντρα

 

d0a5073a5e51289e0a56759835ca956dΣτις 16 Φεβρουαρίου 2013, ο Mπρους Μπρίτζμαν πήγε στο σινεμά με την γυναίκα του για να δεί την οικογενειακή περιπέτεια “Hugo” του Μάρτιν Σκορσέζε σε 3D.Ο Μπρίτζμαν ,ένας 65χρονος νευροεπιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ,μεγάλωσε χωρίς αληθινή αντίληψη του βάθους.

Όταν έβγαινε βόλτα και οι φίλοι του συζητούσαν για τα πουλιά πάνω στα δέντρα ακόμη και όταν τελείωναν την συζήτηση εκείνος συνέχιζε να κοιτάζει τα πουλιά, «αφού για εμένα αποτελούν απλώς μέρος του φόντου ενώ για τους άλλους τα πουλιά είχαν πετάξει »,λέει ο ίδιος .

Όλα αυτά όμως άλλαξαν όταν τα φώτα του σινεμά έσβησαν και ξεκίνησε η ταινία .Απο την πρώτη στιγμή οι χαρακτήρες πήδηξαν απο την οθόνη με έναν τρόπο που ποτέ δεν είχε βιώσει. «Ήταν σαν μια εντελώς νέα διάσταση της όρασης», λέει ο Μπρίτζμαν .

Όλο αυτό δεν ήταν απλώς μια μαγική ταινία. Όταν βγήκε απο το σινεμά ο κόσμος έμοιαζε τελείως διαφορετικός .Για πρώτη φορά τα δέντρα, τα αυτοκίνητα και οι άνθρωποι έμοιαζαν πιο ζωντανά απο ποτέ .
Παραδόξως ,είχε δει τον κόσμο σε 3D.

Κάτι είχε συμβεί ,κάποιο τμήμα του εγκεφάλου του είχε ξυπνήσει, έτσι ξαφνικά.

Πηγή: http://www.skai.gr (Πηγή : BBC)

You may also like