Πώς να απαλλαγείτε από την ξηροδερμία

Διαβάστε παρακάτω πώς θα “θεραπεύσετε” την ξηροδερμία και θα μεταμορφώσετε το δέρμα σας με 5 εύκολα τρικ!

Το ζεστό μπάνιο θέλει προσοχή: Το ζεστό μπάνιο είναι ό,τι καλύτερο μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά αλλά δεν παύει το καυτό νερό να χαλάει το δέρμα και να το αφυδατώνει.

Προτίμηστε απλά το χλιαρό νερό και όχι το καυτό που ξηραίνει το δέρμα και φροντίστε να μην μένετε “για πάντα” μέσα στη μπανιέρα, μισή ώρα αρκεί.

“Αγαπήστε τις λοσιόν: Ξέχαστε το σαπούνι που ξηραίνει το δέρμα και πείτε «ναι» στη λοσιόν που έχει πιο απαλή και ενυδατική υφή και είναι ό,τι πρέπει, είτε για το καθαριστικό, είτε για την ενυδατική κρέμα.

Ακόμη περισσότερη ενυδάτωση: Τώρα που οδεύουμε προς το χειμώνα πρέπει να δώσετε όλο και μεγαλύτερη σημασία στη ρουτίνα της ενυδάτωσής σας.

Καθώς αλλάζει το κλίμα και ο καιρός, πρέπει να αλλάξετε και εσείς τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε, αφού χρειάζεστε μια πιο δυνατή κρέμα με λιπαρή βάση με έλαια. Πρέπει όμως να βρειτε ποια σας ταιριάζει, αφού όλα τα έλαια δεν είναι ιδανικά για το δέρμα σας.

Μην ξεχνάτε την κρέμα νύχτας που είναι εξίσου σημαντική για το δέρμα , όπως και αυτή της ημέρας.

Δώστε στα χέρια σου μία τόνωση: Το δέρμα των χεριών είναι πολύ ευαίσθητο και είναι αρκετά δύσκολο να παραμείνει ενυδατωμένο.

Δεν αποκλείεται να έχετε φαγούρα και να δείτε το δέρμα στα χέρια ερεθισμένο και ξηρό. Γι’ αυτό δεν έχετε παρά να το ενυδατώνετε όσο πιο συχνά γίνεται και να κρατάτε ζεστά τα χέρια για να αποφύγετε τους ερεθισμούς που μπορεί να προκαλέσει το κρύο.

Πηγή: womenonly.gr

You may also like