Πώς να “κακομάθετε” τον εαυτό σας στο σπίτι σας…

Είτε πρόκειται για ραντεβού σε σαλόνια  ομορφιάς και σπα, είτε για απλές θεραπείες σε συνοικιακά μαγαζιά, ένα είναι σίγουρο. Οι υπηρεσίες ομορφιάς δεν είναι φτηνές. Γι’αυτό και βρήκαμε τους τέσσερις πιο προσιτούς τρόπους, ώστε να κακομάθετε τον εαυτό σας, στην άνεση του σπιτιού σας και κυρίως με πολύ λιγότερα χρήματα.

#1 Μπορεί να είστε οπαδός των ντους. Και η αλήθεια είναι πως δεν σας αδικούμε. Είναι πολύ πιο γρήγορα και σίγουρα αφήνουν μικρότερο χάος πίσω τους, αλλά δεν πλησιάζουν καθόλου την χαλάρωση που έχουμε ανάγκη. Γεμίστε την μπανιέρα σας με ζεστό νερό, ρίξτε μερικά άλατα μπάνιου ή μια βόμβα αφρού και πιάστε ένα καλό βιβλίο. Συμπληρώστε το και με ένα ποτήρι κρασί. Ναι γιατί όχι; Όλοι έχουμε ανάγκη από λίγο αλκοόλ στο τέλος μιας δύσκολης ημέρας. Απολαύστε το μπάνιο σας και όταν είστε έτοιμοι να βγείτε, μην σκουπίσετε το νερό από το δέρμα σας. Εφαρμόστε την ενυδατική σας όσο ακόμα είναι νωπό, ώστε να κλειδώσετε την υγρασία και την ενυδάτωση.

#2 Η απολέπιση δεν χρειάζεται να είναι μια καθημερινή δραστηριότητα. Για τους περισσότερους τύπους δέρματος μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή. Ωστόσο θα πρέπει να ακολουθείται από ένα τελετουργικό ομορφιάς. Όταν απολαμβάνετε ένα ντους, είναι αρκετά εύκολο να ενσωματώσετε την απολέπιση σώματος. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό απολεπιστικό σώματος για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και ανακαλύψτε το πιο απαλό δέρμα που έχετε φανταστεί.

#3 Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνετε μάσκα προσώπου, μόνο σε ειδικές περιστάσεις. Θα πρέπει να είναι μέρος της (τουλάχιστον) εβδομαδιαίας ρουτίνας ομορφιάς σας. Στην εποχή του mutimasking, μπορείτε με μια μόνο εφαρμογή να δώσετε στην κάθε περιοχή του προσώπου σας, αυτό ακριβώς που έχει ανάγκη. Αλλά αν σας μπερδεύει, τότε μπορείτε κάλλιστα να εφαρμόζετε άλλη κάθε εβδομάδα. Φροντίστε επίσης να κλειδώνετε τα συστατικά που μπορεί να έχει η μάσκα σας με την εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας.

#4 Το pedicure από έναν επαγγελματία, θα είναι πάντα η απόλυτη ευχαρίστηση. Ωστόσο, μπορεί να μην έχουμε πάντα τα χρήματα για να το απολαύσουμε όσο συχνά επιθυμούμε. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος να μην (προσπαθήσουμε τουλάχιστον) το κάνουμε μόνες μας, στο σπίτι μας. Διατηρήστε τα πράγματα απλά. Βυθίστε τα πόδια σας σε χλιαρό νερό, για αρκετή ώρα ώστε να μαλακώσουν τόσο τα νύχια όσο και οι σκληρύνσεις σε φτέρνες και πετσάκια. {Προσθέστε λίγο αλάτι για να τα ανακουφίσετε από τυχόν πολύωρη ορθοστασία. Τρίψτε καλά τις φτέρνες σας με μια ελαφρόπετρα και σπρώξτε τα πετσάκια προς τα πίσω. Καθαρίστε τα σκληρά σημεία γύρω από τα νύχια και εφαρμόστε γενναιόδωρες ποσότητες ενυδατικής κρέμας. Έτοιμες!

You may also like