Πώς να τακτοποιήσετε τα καλοκαιρινά σας accessoires


Μήπως με τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού βρίσκεσαι σε κατάσταση αλλοφροσύνης ψάχνοντας καπέλα, σανδάλια, γυαλιά και άλλα καλοκαιρινά αξεσουάρ;

Και μήπως, ως συνήθως, την τελευταία στιγμή, αποφασίζεις ότι χρειάζεσαι απεγνωσμένα ένα συγκεκριμένο ζευγάρι γυαλιά ηλίου, και αφού ξοδέψεις πολύτιμο χρόνο ψάχνοντας στην τσάντα σου, στο νεσερέρ σου, και ένας θεός ξέρει σε πόσα αλλά μέρη, τα ανακαλύπτεις τελικά στο βάθος ενός ξεχασμένου συρταριού;

Αν σου συμβαίνουν όλα αυτά τα «τραγικά» είναι καιρός να αποφασίσεις να αποτρέψεις αυτήν την κατάσταση με μερικές απλές τεχνικές οργάνωσης.

*Γυαλιά ηλίου: Αν βαρεθήκατε να βρίσκετε ζευγάρια γυαλιών ηλίου σκορπισμένα εδώ και εκεί στο διαμέρισμά σας, χρησιμοποιήστε μια ξύλινη κρεμάστρα, για μια απλή μέθοδο αποθήκευσης χωρίς προβλήματα.

Για εκείνους που τους αρέσουν οι χειροτεχνίες, μια άδεια κορνίζα από ένα κάδρο, στην οποία θα προσαρμόσετε δύο κλώστες ή σύρματα οριζόντια και παράλληλα το ένα με το άλλο, μπορεί να μετατραπεί σε μια χρήσιμη όσο και καλαίσθητη θήκη γυαλιών.

*Καπέλα: Χρησιμοποιείστε κουτιά παπουτσιών που θα τα ντύσετε με ύφασμα για να αποθηκεύσετε με κομψό στυλ, καπελάκια τζόκεϊ, πάνινα καπέλα, γείσα και ψαθάκια.

Φωτογραφίες που θα μπουν σαν ετικέτες θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε το καπέλο που περιέχει το κάθε κουτί πριν το ανοίξετε.

*Βοηθήματα για τα μαλλιά: Χρησιμοποιήστε ένα κουτάκι από καραμέλες Tic-Tac για να αποθηκεύσετε εύκολα τσιμπιδάκια και λαστιχάκια ώστε να μπορείτε να πιάσετε τα μαλλιά σας επάνω, στα γρήγορα.

Αυτός είναι ένας πραγματικά εύκολος τρόπος για να κρατάτε συμμαζεμένα και βολικά αυτά τα αντικείμενα στην τσάντα ή το αυτοκίνητό σας.

*Σαγιονάρες: Μπορείτε να απαλλαγείτε από το βουνό που σχηματίζουν οι σαγιονάρες στο πάτωμα της ντουλάπας σας αν τις κρεμάσετε σε ειδικές κρεμάστρες για σαγιονάρες που θα βρείτε στο εμπόριο.

Φυσικά γι’ αυτούς που τους αρέσει να μαστορεύουν υπάρχει και η εναλλακτική κρεμάστρα που θα φτιάξετε μόνοι χρησιμοποιώντας απλές μεταλλικές κρεμάστρες ρούχων, τις οποίες αφού τις κόψετε με έναν μεταλλικό κόφτη και τις λυγίσετε κατάλληλα, μπορείτε μετά να τις στολίσετε με ένα φιογκάκι.

Οι χειροποίητες κρεμάστρες για τις σαγιονάρες σας είναι έτοιμες να στολίσουν τη ντουλάπα σας. Κρεμάστε τις ανά ζευγάρι και τέλος η ακαταστασία!

*Αδιάβροχη τσάντα παραλίας: Αν έχετε μωρό θα γνωρίζετε τα «θαύματα» της wet bag, το τσαντάκι που κρατά τις βρεγμένες αλλαξιές, απομονωμένες από τις υπόλοιπες αποσκευές.

Παρόμοιο τσαντάκι υπάρχει στην αγορά και για τα μαγιό. Είναι ιδανικό για τη μεταφορά βρεγμένων ρούχων όπως μαγιό και πετσέτες, είδη τουαλέτας, σφουγγάρια, κλπ.

Έχοντας ένα τέτοιο τσαντάκι στις αποσκευές σας ποτέ δεν θα ανησυχήσετε για διαρροές ή για να μην βραχούν τα υπόλοιπα ρούχα και είδη που κουβαλάτε στην τσάντα του γυμναστηρίου ή στην τσάντα της παραλίας.

Πηγή: noikokyra.gr

You may also like