Πώς να φτιάξω τα τέλεια φρύδια για το πρόσωπό μου; από τη Μαρία Παπουτσάκη

Τα καλοσχηματισμένα φρύδια, πάντα στα μέτρα σας, είναι ότι πιο σημαντικό για να αναδείξετε τέλεια τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Ξεκινάμε λοιπόν.

Σχήμα προσώπου: Τετράγωνο

Είσαι σωστή: Αν τα φρύδια σου σχηματίζουν ένα ελαφρύ τόξο, λίγο στρογγυλεμένο (όπως της Νταϊάν Κρούγκερ), τότε τα έχεις καταφέρει.

Καλύτερα όχι: Τα ίσια φρύδια με ανοδική κλίση στην άκρη  (όπως της Αμάντα Πιτ) τονίζουν το σαγόνι σου και δείχνουν τα χαρακτηριστικά σου πιο σκληρά.

Tip: Χρησιμοποίησε ελάχιστο κερί για να δώσεις στα φρύδια σου πιο στρογγυλό σχήμα και έπειτα γέμισε με ένα απαλό μολύβι τα κενά που τυχόν θα δημιουργηθούν.

Σχήμα προσώπου: Καρδιά

Είσαι σωστή:  Όπως στην περίπτωση της Άλι Λάρτερ, τα ωραιότερα φρύδια για σένα είναι τα κοντά, πυκνά και λίγο στρογγυλά, που καμουφλάρουν το τριγωνικό σχήμα του προσώπου σου.

Καλύτερα όχι: Τα φρύδια σου πρέπει να είναι τέλεια ισορροπημένα. Δεν μπορεί να είναι πολύ μεγάλα –δηλαδή παχιά- γιατί θα δείχνουν το σαγόνι σου πολύ πιο έντονο, αλλά ούτε πολύ μακριά σε μήκος (όπως της Κριστίνα Ρίτσι), γιατί θα κάνουν το μέτωπο σου να δείχνει ακόμη πιο μεγάλο.

Tip: Για να τα τιθασεύσεις τα φρύδια σου κάνε το εξής: Αφαίρεσε με το τσιμπιδάκι τις τρίχες που βρίσκονται ανάμεσα από τα μάτια και αυτές που εκτείνονται πέρα από τις εξωτερικές γωνίες τους.

Σχήμα προσώπου: Οβάλ

Είσαι σωστή: Απ’ όλα τα σχήματα προσώπου αυτό (όπως της Αν Χάθαγουεϊ) είναι το πιο εύκολο. Σου ταιριάζουν όλα τα φρύδια: κυκλικά, με γωνία ή και ίσια. Αν όμως τα διατηρήσεις μακριά –να φτάνουν πέρα από την εξωτερική γωνία των ματιών σου  το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο.

Καλύτερα όχι: Αν τα φρύδια σου είναι πιο κοντά από το ιδανικό μήκος, χρησιμοποίησε λίγο μολύβι για να τα επιμηκύνεις. Προσοχή, το μολύβι πρέπει να είναι στην ίδια ακριβώς απόχρωση με τα φρύδια σου (όπως της Λιόνα Λούις).

Tip: Τοποθέτησε ένα μολύβι δίπλα από την μύτη με την άκρη του να ακουμπάει την εξωτερική γωνία του ματιού σου. Εκεί ακριβώς πρέπει να σταματούν τα φρύδια.

Σχήμα προσώπου: Στρογγυλό

Είσαι σωστή: Τα φρύδια που κάνουν έντονη γωνία είναι ότι καλύτερο για το σχήμα του προσώπου σου. Οι γωνίες βοηθούν το στρογγυλό πρόσωπο να δείχνει σαν να έχει γωνίες (όπως της Τζένιφερ Γκούντγουιν).

Καλύτερα όχι: Αν έχεις μικρή γωνία που μόλις φαίνεται (όπως η Λίλι Κόλινς), καλύτερα να τη μεγεθύνεις λίγο. Για να το πετύχεις ξεκίνησε από το ψηλότερο σημείο (περίπου στο κέντρο του φρυδιού) και προχώρησε προς τα έξω προσεκτικά, βγάζοντας με το τσιμπιδάκι μόνο την κάτω σειρά από τρίχες και μετά συνέχισε έως ότου δημιουργήσεις ένα ελαφρύ τόξο.

Tip: Αν έχεις ίσια φρύδια και δεν μπορείς να σχηματίσεις τόξο, δημιούργησε το εφέ του κάνοντας το εξής: Αρχικά βούρτσισε τα φρύδια σου προς τα πάνω και προς τα έξω και άπλωσε λίγη άσπρη σκιά στο κόκκαλο.

You may also like