Ρώσος ο Gerard Depardieu μετά από διάταγμα του Putin

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε προεδρικό διάταγμα με το οποίο παραχωρεί τη ρωσική υπηκοότητα στον Γάλλο ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος απείλησε πρόσφατα να επιστρέψει το γαλλικό του διαβατήριο διαμαρτυρόμενος για την αύξηση της φορολογίας επί των πλούσιων Γάλλων.

Ο διάσημος ηθοποιός ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γαλλίας με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η φορολόγηση με συντελεστή 75% των πλουσιότερων γάλλων φορολογουμένων, δεν αλλάζει την απόφασή του να εγκατασταθεί στο Βέλγιο.

Στο μεταξύ, η γαλλική κυβέρνηση γνωστοποίησε την πρόθεσή της να προωθήσει τα μέτρα φορολογικής επιβάρυνσης των ατόμων με ετήσιο εισόδημα ενός εκατομμυρίου ευρώ και άνω και κατά τρόπο ώστε να μην προσκρούει στην απόφαση περί αντισυνταγματικότητας.

Ο πρόεδρος Πούτιν είχε ανακοινώσει στο τέλος του 2012 ότι είναι έτοιμος να παραχωρήσει άδεια παραμονής ή ρωσικό διαβατήριο στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, εάν το επιθυμεί. «Αν ο Ζεράρ το θέλει πραγματικά, διευθετείται, και με θετικό τρόπο», είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Ρωσίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο 64 χρονος Depardieu, είχε ανακοινώσει πριν ότι επιθυμεί να επιστρέψει το γαλλικό του διαβατήριο και ότι θα επιδιώξει να λάβει βελγική υπηκοότητα. Παρευρίσκεται συχνά σε κινηματογραφικά φεστιβάλ στη Ρωσία και σε άλλες εκδηλώσεις με διασημότητες της χώρας.

Μάλιστα ξένα ειδησεογραφικά site όπως το γερμανικό Spiegel online αναφέρουν ότι ο γάλλος ηθοποιός θα “κλείσει” την καρριέρα του ως Ρώσος, υποννοώντας ότι πλέον δεν θα είναι το ίδιο προσφιλής σε παραγωγές του δυτικού κόσμου.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr

You may also like