Ταξίδι στο Όνειρο, από την Ανδριάνα Σακκά

anyx681_island-suite-with-private-pool-4Πόσες φορές δεν φτάσαμε σε κάποιο ξενοδοχείο που κλείσαμε από το Internet μόνο και μόνο για να απογοητευτούμε από τις διαστάσεις, τα έπιπλα, την διακόσμηση; Πόσες φορές δεν ονειρευτήκαμε να είχαμε στη διάθεσή μας ένα ολόκληρο σπίτι για τις διακοπές μας, και όχι μόνο ένα απλό δωμάτιο;
Ο σύγχρονος traveller δεν θέλει απλώς ένα χώρο στον οποίο να αφήσει τη βαλίτσα του. Το trend της εποχής θέλει τους ταξιδιώτες να αναζητούν ένα δεύτερο σπίτι στις διακοπές τους, ένα home away from home, το οποίο, γιατί όχι, να είναι το ίδιο ή ακόμη πιο όμορφο από το δικό τους. Τα Small Luxury Hotels of the World (SLH) αφουγκράστηκαν την νέα τάση και δεν πέρασε πολύς καιρός μέχρι να ανακοινώσουν με περηφάνια το νέο προϊόν τους: Οι Private Residences (Ιδιωτικές Κατοικίες) των SLH, είναι μια ολοκαίνουργια και πανέμορφη συλλογή καταλυμάτων που προσφέρουν στον ταξιδιώτη το «καλύτερο δύο κόσμων» – αφενός την προσωπική εξυπηρέτηση και τις 5στερες υπηρεσίες ενός μικρού πολυτελούς ξενοδοχείου, αφετέρου το privacy effect που προσφέρει μια βίλα, ένα σαλέ, ένα αρχοντικό με τεράστιο κήπο, μέχρι και ένα πολυτελές σκάφος!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρόσφατης ετήσιας έρευνας των SLH, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 13.000 μέλη του SLH Club από όλον τον κόσμο, περισσότερο από το 25,7% δήλωσε ότι η ιδιωτικότητα και η αίσθηση οικειότητας είναι πλέον η πιο σημαντική παράμετρος στην επιλογή προορισμού διακοπών. Ο χρόνος, σύμφωνα με τους πελάτες των SLH, είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά, και προκειμένου να τον επωφεληθούν στο έπακρο, αναζητούν όλο και περισσότερο διαμονή σε anyx681_velassaru_living-areaκαταλύματα που ναι μεν προσφέρουν το σύνολο των υπηρεσιών ενός πολυτελούς ξενοδοχείου, αλλά ταυτόχρονα εξασφαλίζουν απόλυτη ηρεμία, χαλάρωση και αυτονομία, δίνοντας έτσι στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν το χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους τους στις αποκλειστικά δικές τους ενοικιαζόμενες κατοικίες.

Ο Paul Kerr, διευθύνων σύμβουλος των SLH, δηλώνει ότι «Το 2013 αλλά και το 2014, παρατηρήσαμε μια ετήσια αύξηση της τάξεως του 27% στον αριθμό των πολύ μικρών ξενοδοχείων (κάτω των 10 δωματίων), τα οποία επιθυμούσαν να ενταχθούν στα SLH. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει ένα σαφές αίτημα για αυτό το είδος διαμονής και είναι αυτό το οποίο άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία των Private Residences των SLH». Συνεχίζοντας ο Paul Kerr αναφέρει ότι τα περισσότερα μέλη τους ξόδευαν πλέον περισσότερα χρήματα για τις διακοπές τους, για τον απλό και μόνο λόγο ότι έκλειναν περισσότερα δωμάτια στα ξενοδοχεία για να καλύψουν όλα τα μέλη της οικογένειας και καταλήγει λέγοντας: «Όταν διασταύρωσα αυτά τα στοιχεία, κατάλαβα ότι υπήρχε σαφώς μια θέση στην ξενοδοχειακή αγορά», και λίγο αργότερα αυτή η μοναδική συλλογή ιδιωτικών κατοικιών ήταν γεγονός!

Οι εικόνες μας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και μας κάνουν να ονειρευόμαστε: ανοιξιάτικα πρωινά στην βεράντα της Villa Norma στην Λίμνη Κόμο, βουτιές στο απέραντο γanyx681_lodge_shl_facadeαλάζιο της εξωτικής κατοικίας Velassaru στις μαγευτικές Μαλβίδες, ζεστό κόκκινο κρασί μπροστά στο τζάκι του Lodge με φόντο τις χιονισμένες κορυφές της Meribel και των Γαλλικών Άλπεων, ενώ φυσικά από την υπέροχη συλλογή δεν θα μπορούσε να λείπει και ένας ελληνικός προορισμός, η νεοαφιχθείσαι στο club των Private Residences SLH Villa Belvedere στη Μύκονο… αναρίθμητες επιλογές αφήνουν την φαντασία μας ελεύθερη!

Περισσότερες πληροφορίες (και υλικό για όνειρα) μπορείτε να ανακαλύψετε αν επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://privateresidences.slh.com/

You may also like