Ταύρος, ο πεισματάρης ηγέτης

Το δεύτερο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, το πιο μεγαλόπρεπο και το πιο πεισματάρικο από όλα έχει μόλις ξεκινήσει το ταξίδι του στο αστρολογικό στερέωμα. Ανάμεσα στα πιο εγωιστικά ζώδια, αν ο Σκορπιός μας «τσακίζει» με την καχυποψία και το παρασκήνιο που δημιουργεί, αν ο Κριός και Λέων μας κουράζουν με την εγωπάθεια και την αυτοπροβολή τους ή αν ο Αιγόκερως και ο Υδροχόος μας κάνουν τα νεύρα κρόσσια με την ψυχρότητα και την αδιαλλαξία τους, think twice.

Έρχεται ο Ταύρος και είναι ο πιο large από όλους.

Σε αντίθεση με το πρώτο, επίσης κερασφόρο, τον Κριό που του αρέσει να ξεκινάει κάτι και γενικώς να κάνει παιχνίδι ως game starter, ο Ταύρος απλώς απολαμβάνει τα οφέλη του παιχνιδιού.
Έχει την Αφροδίτη ως κυρίαρχο πλανήτη του, την οποία μοιράζεται με το Ζυγό και τα δώρα της θεάς στο γήινο αυτό ζώδιο , είναι η γοητεία, ο αισθησιασμός, η αγάπη για τις επίγειες απολαύσεις & τα υλικά αγαθά, τη μαγειρική, τις κάθε είδους κραιπάλες αλλά και την Τέχνη σε κάθε μορφή της.
Γενικώς ο Ταύρος αγαπά τη ζωή. Με τρόπο αργό και ράθυμο, απολαμβάνοντας την κάθε μπουκιά, και την κάθε γουλιά στην πορεία…Αν θέλετε καλό σεφ, υπέροχο εραστή ή μοναδικό καλλιτέχνη, επιλέξετε έναν/μια Ταύρο. Ο Σαλβαντόρ Νταλί, ο μεγάλος υπερρεαλιστής ζωγράφος και διάσημος εραστής, ήταν Ταύρος άλλωστε.

Με έναν Ταύρο ηρεμείς και απολαμβάνεις τις μικρές και μεγάλες χαρές της ζωής.

Είναι το κατεξοχήν ζώδιο της γαλήνης και της ήρεμης δύναμης.

Ο Ταύρος γεννιέται μέσα στην Άνοιξη, τη στιγμή του πιο έντονου οργασμού της Φύσης. Είναι ένα από τα πιο ερωτικά και φιλήδονα ζώδια κι αποζητά την ηδονή και την απόλαυση σε κάθε της έκφανση. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι είναι πολύ ζηλιάρης. Ο Οθέλλος του Σαίξπηρ ήταν ή Σκορπιός ή Ταύρος, κι όπως έχουμε επισημάνει κι άλλη φορά, το μόνο ζώδιο που μπορεί να δαμάσει τον εγωισμό, τον δεσποτισμό, την υπεροψία  και την αυταρχικότητα του Ταύρου είναι η βαθιά σκοτεινιά του απέναντί του ζωδίου- του υδάτινου Σκορπιού.

Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν
22.4.1870

Λάτρεις της αρμονίας και της σταθερότητας, πρακτικοί και αξιόπιστοι καθώς είναι, έχουν -δυστυχώς-και άλλες ποιότητες που μερικές φορές οδηγούν τους άλλους γύρω τους σε απελπισία: Χοντροκέφαλοι και πεισματάρηδες, εγωιστές και «ντουβάρια»; Επίμονοι και υπομονετικοί; Αργόσυρτοι και μαλθακοί; Ξεκουνούν μόνο με γερανό; Σκάνε γάιδαρο.
Κι όμως, η ήρεμη γοητεία του Ταύρου μπορεί να συγκριθεί μόνο με την υπόγεια ένταση του σκοτεινού Σκορπιού. Όσοι άνθρωποι έχουν αυτά τα δυο ζώδια σε σημαντικούς προσωπικούς πλανήτες (Σελήνη, Αφροδίτη, Άρη) και Ωροσκόπο, δεν περνούν ποτέ απαρατήρητοι.

Διάσημοι Ταύροι (και είναι πολλοί) είναι: ο Karl Marx, ο Αδόλφος Χίτλερ, η Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας, ο Emanuel Kant, ο William Shakespeare αλλά και καλλιτέχνες με μεγάλη ακτινοβολία, όπως ο γοητευτικότατος Τζακ Νίκολσον, η Gal Gadot, ο Rami Malek και η αγαπημένη Adele.


Ο Ουρανός πάνω σας τον τελευταίο χρόνο σας έφερε μεγάλες αλλαγές.  Σχέσεις χάθηκαν ή μετουσιώθηκαν σε κάτι άλλο, άνθρωποι εξαφανίστηκαν από τη ζωή τους, είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά, συνεργασίες άλλαξαν, ή σταμάτησαν, δουλειές δεν ευοδώθηκαν ποτέ ή τους δυσκόλεψαν περισσότερο. να αλλάξουν δέρμα, κι αυτό πάντοτε πονάει Η παραμονή του Ουρανού στο 1ο δεκαήμερο του ζωδίου, θα κρατήσει μέχρι και όλο το 2020.

You may also like