Τα καλύτερα cafe της Αθήνας για διάβασμα

Σαν παιδί του κέντρου, παίζει να το ξέρω πολύ καλύτερα από το γέννημα-θρέμα Χαλάνδρι μου, στο οποίο και ανοίγουν τα μαγαζιά σαν τα μανιτάρια και ούτε που τα προλαβαίνω. Το κέντρο της Αθήνας όμως, πάντα θα έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου και στην ζωή μου. Μέσα στον πανικό της καθημερινότητάς μου, πολλές ήταν οι φορές εκείνες που θέλησα να πιω έναν καφέ, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούσα να διαβάσω ήσυχα το βιβλίο μου, να δουλέψω, ή να κάνω μια εργασία. Άρον τα αναγνώσματά σας λοιπόν, τα laptop σας, και την παρέα σας ή και όχι και επισκεφθείτε κάποιο από τα παρακάτω διαμαντάκια που υπάρχουν εκεί έξω.

 Ρότα Art Coffee Community

Στην οδό Σόλωνος και στο νούμερο 124, βρίσκουμε το Ρότα Art Coffee Community. Και συγκεκριμένα μέσα στη στοά του πολυχώρου Άγκυρα. Βιβλιοπωλείο/café/bar και stage που συχνά πυκνά, φιλοξενεί παρεΐστικα lives. Στα highlights του, ο παραδοσιακός και μυρωδάτος ελληνικός στη χόβολη.

 Ginger Ale

Κάτι από αμερικάνικο pin up της δεκαετίας του ’70 προσγειώνεται καταμεσής των Εξαρχείων. Ήσυχη ατμόσφαιρα. Swing μουσική και στέκι των απανταχού φοιτητών του κέντρου. Θα ξεκινήσετε με καφέ και θα καταλήξετε σε δροσερά κοκτέιλ.

Θεμιστοκλέους 74, τηλ. 210 3301246

 Bartesera

Bar για τους ευνόητους λόγους, Art για τις καλλιτεχνικές εκθέσεις και εκδηλώσεις που φιλοξένει στον δεξιά, μπαίνοντας, χώρο. Sera λόγω του αίθριου που σκεπάζει την εσωτερική αυλή και σφυγμομετρά την εναλλαγή μέρας και νύχτας. Tesera, τέλος, λόγω των τεσσάρων ιδιοκτητών του. Αυτοί ήταν που μετέτρεψαν έναν τεράστιο , ρημαγμένο περιστερώνα σε αγαπημένο στέκι του κέντρου το 2005.

Ο χώρος του Bartesera διατίθεται σε καλλιτέχνες που επιθυμούν να εκθέσουν τα έργα τους ή, ακόμη, σε καλλιτέχνες που επιθυμούν να παρουσιάσουν ένα πιο ζωντανό δρώμενο.

Κολοκοτρώνη 25, στοά Πραξιτέλους, Αθήνα, τηλ. 210 3229805

Κόκκοι Καφέ

Βρίσκεται σε μια ζωντανή γειτονιά του αθηναϊκού κέντρου – ανάμεσα στα νεανικά Εξάρχεια και στο πολύβουο Κολωνάκι.

Ασκληπιού 39 & Διδότου, Εξάρχεια, τηλ. 210 3641981

You may also like