Τα νέα Starbucks της Ιαπωνίας βρίσκονται σε ένα teahouse 100 χρόνων

Μία έξυπνη ιδέα από τη μεγάληαμερικανική αλυσίδα καφέ.

Άσχετα με τις προτιμήσεις του καθενός στα ροφήματα της επιλογής του, είτε μιλάμε για τον κλασικό πατροπαράδοτο καφέ ή το τσάι, είτε για ένα Frappuccino chocolate cream (για εμάς που ξέρουμε ακριβώς τι θα παραγγείλουμε μόλις φτάσουμε στα ταμεία της εταιρείας), τα Starbucks είναι μία σταθερή αξία που δεν κουραζόμαστε να τιμάμε με κάθε ευκαιρία. Βέβαια, για να πούμε την αλήθεια, η αλυσίδα δε σταματά να μας «προσέχει» με τις λαχταριστές της γεύσεις και το όμορφο περιβάλλον της, σ’ όποια γωνιά του πλανήτη κι αν βρισκόμαστε.

Στην Ιαπωνία, για παράδειγμα, το νέο υποκατάστημα των Starbucks άνοιξε τις πόρτες του σε μια διαφορετική από τις συνήθεις τοποθεσίες του, ερχόμενο σε επαφή με ένα μεγάλο μέρος της παράδοσης της χώρας. Έτσι, επιλέχθηκε ένα κτίσμα στο Higashiyama του Τόκιο, που χρονολογείται σε πάνω από 100 χρόνια στο παρελθόν και λειτουργούσε ως ένα παραδοσιακό teahouseμέχρι το 2005, οπότε και έκλεισε για οικονομικούς λόγους.

Μην ξεφεύγοντας διακοσμητικά από την προηγούμενή του χρήση και τιμώντας τα έθιμα του Ιαπωνικού λαού, στο εσωτερικό βρίσκονται καθίσματα στο δάπεδο, μέσα σ’ έναν χώρο όπου κυριαρχεί το ξύλο, ενώ οι επισκέπτες καλούνται να βγάλουν τα παπούτσια τους για να απολαύσουν το ρόφημά τους. Μάλιστα, κι ενώ δεν από τις φωτογραφίες δε γίνεται ιδιαίτερα σαφές, τα νέα αυτά Starbucks θα προσφέρουν κανονικά το πλήρες μενού της εταιρείας.

Way to go Starbucks!

Photo credits

You may also like