Τελικά γιατί φριζάρουν τα μαλλιά μας;

Και εκεί που νομίζεις ότι έχεις κάνει ότι χρειάζεται όσον αφορά την περιποίηση των μαλλιών σου και είσαι σίγουρη ότι όλα τα έχεις υπό έλεγχο, εκεί ακριβώς εμφανίζεται το φριζάρισμα και σου χαλάει όλα τα σχέδια που είχες κάνειγια τέλεια μαλλιά. Παρακάτω ακολουθούν απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματα που σίγουρα έχεις τόσο καιρό γι’ αυτή την ‘’μάστιγα’’ που ονομάζεται φριζάρισμα:

Τι είναι το φριζάρισμα;

Το φριζάρισμα είναι όταν το νερό εισχωρεί στο θυλάκιο των τριχών και προκαλεί διόγκωση, κάτι που μπορεί να προκύπτει περισσότερο από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, από προϊόντα ή ακόμα και από τον τύπο των μαλλιών που έχεις. Σκέψου απλά τα μαλλιά σαν την οροφή ενός σπιτιού και την επιδερμίδα να καλύπτεται από ‘’βότσαλα’’. Μερικές φορές το νερό θα πέσει κάτω από τα βότσαλα για να εισέλθει στον πυρήνα. Εάν πάει πολύ νερό κάτω από τα βότσαλα, θα τα σηκώσει και στη συνέχεια θα τα λυγίσει. Αυτό ακριβώς κάνει και το φριζάρισμα στα μαλλιά σου!

Γιατί συμβαίνει στα λεπτά μαλλιά;

Ενώ το φριζάρισμα εμφανίζεται σε όλους τους τύπους των μαλλιών για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, στα λεπτά μαλλιά είναι μια συνηθισμένη κατάσταση μιας και είναι αρκετά ευαίσθητα και εύθραυστα. Τα λεπτά μαλλιά έχουν και άλλες δύσκολες καταστάσεις να αντιμετωπίσουν όπως την θερμότητα, τον ήλιο και τις καιρικές συνθήκες, καθιστώντας τα ακόμα πιο ευαίσθητα στο φριζάρισμα.

@caradelevingne

Πως μπορώ να διαχειριστώ το φριζάρισμα;

  1. Στέγνωσε τα μαλλιά σου ακριβώς μετά το ντους

Η ρουτίνα αντιμετώπισης του φριζαρίσματος πρέπει να ξεκινάει με το που τελειώσεις το μπάνιο σου. Αρχικά στέγνωσε το 80% των μαλλιών σου χωρίς να τα χτενίσεις και το επόμενο 20% συνέχισε με μια στρογγυλή βούρτσα, η οποία θα πάρει την περισσότερη θερμότητα, η οποία θα προκαλούσε ξηρότητα στην επιδερμίδα και στα μαλλιά σου.

  • Χρησιμοποίησε το σωστό προστατευτικό θερμότητας

Αν δεν έχεις βάλει ακόμα μέσα στην ρουτίνα σου ένα προϊόν που θα προστατεύει τα μαλλιά σου από την θερμότητα, τότε πρέπει άμεσα να το κάνεις. Αυτό που πρέπει να κοιτάξεις ειδικά εσύ που έχεις λεπτά μαλλιά, είναι να βρεις ένα προστατευτικό θερμότητας που έχει βάση το αλκοόλ και φυσικά μην επιλέξεις κάποιο σε μορφή κρέμας ή λαδιού. Η αλήθεια είναι ότι η επιπλέον υγρασία στα μαλλιά σου θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θες.

  • Να ενδιαφέρεσαι και να προσέχεις τα μαλλιά σου

Τα λεπτά μαλλιά δέχονται αρκετή θερμότητα και καταστρέφονται πιο εύκολα σε σχέση με τους υπόλοιπους τύπους μαλλιών, γι’ αυτό πρέπει να τα περιποιείσαι και να τα αγαπάς. Ειδικότερα οι γυναίκες που έχουν λεπτά μαλλιά που έχουν υποστεί επεξεργασία χρώματος, το φριζάρισμα θα τους κυνηγάει για πάντα, γι’ αυτό και εσύ μην ξεχνάς αρκετά συχνά να κάνεις θεραπείες περιποίησης.

Αντίο φριζάρισμα!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  INSTAGRAM @caradelevingne

You may also like