Τι μας μαθαίνει η Αστρολογία για τα παιδιά μας… (2ο μέρος )

Τα παιδιά,παραδοσιακά, αντιστοιχούν στον πέμπτο οίκο του ζωδιακού κύκλου ή το ζώδιο του Λέοντα και αυτό αντιπροσωπεύει την αθωότητα, τη δημιουργικότητα και τον αυθορμητισμό που τόσο συχνά βλέπουμε στα παιδιά. Όταν μιλάμε για παιδιά δεν αναφερόμαστε μόνο στους απογόνους μας, αλλά και σε κάτι εξίσου σημαντικό- το εσωτερικό παιδί μας. Εκτός από ένα πολύ χρήσιμο σημείο αναφοράς, μπορεί να γίνει αφορμή για να επανασυνδεθούμε με το κομμάτι  μας που είναι αληθινά  παιδικό: αθώο και γεμάτο αγάπη, ενθουσιασμό και δημιουργικότητα.

Η επιθυμία να απολαύσουμε τη ζωή όπως κάναμε όταν ήμασταν παιδιά είναι εκείνη που μας βοηθάει να ξεδιπλώσουμε τα ταλέντα μας. Τα παιδιά, άλλωστε,  δεν έχουν καμία αίσθηση  του χρόνου ή  του χώρου και είναι πλήρως αφοσιωμένα στην παρούσα στιγμή.

Σε γενικές γραμμές, τα παιδιά που γεννήθηκαν με κυρίαρχο στοιχείο τη  φωτιά (Κριός, Λέων, Τοξότης) θα είναι ενεργητικά, πεισματάρικα και δυναμικά  ενώ τα ζώδια του νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύς) είναι πιο συναισθηματικά και ευαίσθητα από τη φύση τους. Τα ζώδια της γης πάλι (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) είναι πιο κοντά στη Φύση, πιο υπομονετικά και αγαπούν τις αθλητικές και τις υπαίθριες δραστηριότητες, όπως και τα ζώδια της Φωτιάς.  Τα ζώδια του αέρα (Ζυγός, Δίδυμοι και ο Υδροχόος) είναι τα πιο έξυπνα, επικοινωνιακά και περίεργα και  το να μιλάνε είναι το φόρτε τους-κάτι που είναι δίκοπο μαχαίρι ειδικά όταν μετά από μια δύσκολη μέρα το μόνο που δεν χρειάζεστε είναι μια αναλυτική συζήτηση.

Την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε τα πρώτα 6 ζώδια, ας δούμε το δεύτερο μισό του ζωδιακού κύκλου.

Ζυγός

Τα παιδάκια που γεννιούνται στο ζώδιο του Ζυγού είναι από τα πιο όμορφα και γοητευτικά .  Χαμογελάνε σε όποιον τους κάνει χαρές και θέλουν συνέχεια να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Είναι παιδιά που επιζητούν την αρμονία και την ηρεμία, οπότε δε τους αρέσουν οι καυγάδες ή να τους μαλώνουν, ενώ αν οι γονείς χωρίσουν θα γίνουν πού δυστυχισμένα. Στο φαγητό είναι αρκετά εύκολα, αν και βαριούνται συχνά και θέλουν ποικιλία. Στο σχολείο θα είναι πρώτα στα θεωρητικά και στα καλλιτεχνικά, ενώ μπορεί να τη βγάζουν καθαρή με ένα μόνο τους..χαμόγελο! Αν τους παίζετε μουσική, ηρεμούν και κοιμούνται αμέσως και μπορεί αργότερα να ασχοληθούν με σπορ όπως το τένις ή το κολύμπι.

Σκορπιός

Ο μικρός Σκορπιός είναι ένα πού ξεχωριστό παιδάκι, κι ακόμη και ως μωρό, ήταν πολύ ιδιαίτερο. Γεμάτο αντιφάσεις, από τη μία πολύ ήσυχο, από την άλλη έκλαιγε συνεχώς,  ήθελε την προσοχή σας αλλά και την ηρεμία του. Το φαγητό τον απασχολεί μόνο όταν πεινάει και είναι σταθερός στα αγαπημένα του πιάτα, ενώ του αρέσει να παίζει μόνο του με τις ώρες, ή με τα αδέρφια του, αλλά μπορεί να γίνει ανταγωνιστικό στο σχολείο, ή στα σπορ. Η έντονη διαίσθησή του, το βοηθάει να επιλέγει σωστούς φίλους αλλά και να προστατεύεται, Καλός μαθητής σε όσα τον ενδιαφέρουν.  Πρέπει μόνο να μάθει να μοιράζεται και να μην είναι κτητικός.

Τοξότης

Το μικρό σας Τοξοτάκι έχει δείξει την ανοιχτόκαρδη και γελαστή του πλευρά από μωρό. Ενώ είναι από τα πιο αγαπητά παιδάκια, ως μωρό μπορεί να σας παιδέψει Αεικίνητο και ατίθασο, δεν κοιμάται εύκολα γιατί θέλει να παρατηρεί τα πάντα γύρω του, ενώ πιο εύκολα θα φάει αν του διαβάσετε παραμύθι ή δει κάτι στην τηλεόραση. Πολύ ευφυής και ευπροσάρμοστος, δεν ακολουθεί τους κανόνες εύκολα, γιατί ξέρει ότι υπάρχει..πιο σύντομη οδός. Στο σχολείο είναι πανέξυπνος, αλλά απείθαρχος και θέλει αυστηρότητα. Λατρεύει τα ζώα και τις εκδρομές. Πάρτε του ποδήλατο και αφήστε τον γενικά ελεύθερο. Διαπρέπει στις ξένες γλώσσες και τη Γεωγραφία, ενώ στα τεστ τα πάει καλά με λίγο διάβασμα.

Αιγόκερως

Το μωρό Αιγόκερως είναι μια παλιά ψυχή, και θα έρθει στον κόσμο, σοβαρό και λίγο συνοφρυωμένο! Αποζητούν την σταθερότητα στην καθημερινή τους ζωή, κι αν την έχουν δεν θα σας παιδέψουν καθόλου ως παιδιά, γιατί είναι ήσυχα και πειθαρχημένα. Στο φαγητό θέλουν απλά, κλασικά πιάτα και δεν γκρινιάζουν αν δεν φάνε ό,τι θέλουν. Χρειάζονται πρόγραμμα. Διαπρέπουν στο σχολείο και παίρνουν άριστα. Τελειομανείς και λεπτολόγοι, πρέπει να μάθουν να είναι πιο φιλικοί και ανοιχτοί στους συμμαθητές τους και καλό είναι να τα βάλετε από πολύ μικρά σε ομάδες και γκρουπ. Οι φίλοι που κάνουν είναι για πάντα, ενώ μπορεί και να παντρευτούν την πρώτη του σχέση από το Λύκειο.

Υδροχόος

Τα πιο έξυπνα και αγαπητά παιδιά του ζωδιακού,  είναι αρκετά επαναστατικά, ακόμη και ως μωρά. Δύσκολα θα υπακούσουν, ενώ θα κοιμηθούν πιο εύκολα, αν τους μιλάτε σαν να είναι συνομήλικοί σας. Το φαγητό δεν τους ενδιαφέρει τόσο, παρά μόνο σαν ανάγκη και θα προτιμήσουν κάτι στο χέρι, παρά να κάτσουν στο τραπέζι.  Συναρπάζονται από την τεχνολογία, τα κομπιούτερ και τις επιστήμες της Φυσικής και της Χημείας- εκεί θα διαπρέψουν στο σχολείο, ενώ θα κάνουν εύκολα και γρήγορα φίλους και θα είναι οι αρχηγοί στην ομάδα του μπάσκετ.  Πάρτε τους ένα σετ για πειράματα και θα είναι ευτυχισμένοι,  ή αφήστε τους στο Πλανητάριο για ώρες.

Ιχθύες

Τα πανέμορφα και πολύ ευαίσθητα Ψαράκια, είναι από τα πιο ονειροπόλα και γλυκά μωρά του ζωδιακού. Για να κοιμηθούν θέλουν νανούρισμα ψιθυριστά και πολλά παραμύθια. Παρατηρούν τα πάντα με τα μεγάλα τους μάτια, κι όταν μεγαλώσουν θα ασχοληθούν με τη φωτογραφία ή κάτι καλλιτεχνικό. Θέλουν συνέχεια ενθάρρυνση και προτροπή αλλά θα ανταποδώσουν την αγάπη τους με τρυφερές αγκαλιές, ποιήματα και ζωγραφιές. Στο σχολείο είναι αφηρημένα, χαρισματικά αλλά και πολύ ναζιάρικα-ειδικά τα κοριτσάκι- και τουμπάρουν τους πάντες! Το κολύμπι και ο χορός τα ηρεμούν πολύ, ενώ αγαπούν τα γλυκά πού. Πρέπει να τα μάθετε να μην εμπιστεύονται τόσο εύκολα και γρήγορα γιατί πληγώνονται.

*Ποτέ κανένας μας δεν είναι  μόνο ένα ζώδιο. Είμαστε ένα σύνολο χαρακτηριστικών, ταλέντων και ευαίσθητων σημείων. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το παιδί σας και όσα το παρακινούν ή το δυσκολεύουν, ακόμη και τις ιδιαίτερες προτιμήσεις στο φαγητό, στείλτε τα πλήρη του στοιχεία (μέρα, ώρα, τόπο γέννησης) στο Food Spells.

 

You may also like